Altın düşüyor mu? Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar oldu? 24 Ekim altın fiyatları

Altın piyasasında yaşanan dalgalanmalar, yatırımcıların yakından takip ettiği gelişmeler arasında yer almaya devam ediyor. 23 Ekim’de rekor seviyelere çıkan altın fiyatları, 24 Ekim itibarıyla bir miktar gerileme kaydetti. Bu düşüşün, piyasaların haftanın ikinci işlem gününde yaşadığı denge arayışına bağlı olduğu düşünülüyor. 24 Ekim 2024 altın fiyatları Gram Altın Alış: 2.999,61 TL Satış: 3.000,07 TL Ons […]

Altın piyasasında yaşanan dalgalanmalar, yatırımcıların yakından takip ettiği gelişmeler arasında yer almaya devam ediyor. 23 Ekim’de rekor seviyelere çıkan altın fiyatları, 24 Ekim itibarıyla bir miktar gerileme kaydetti. Bu düşüşün, piyasaların haftanın ikinci işlem gününde yaşadığı denge arayışına bağlı olduğu düşünülüyor.

24 Ekim 2024 altın fiyatları

Piyasaları Etkileyen Gelişmeler Neler?

Altın fiyatları, döviz kurları ve Orta Doğu’daki siyasi gerilimlerin etkisiyle dalgalı bir seyir izliyor. Merkez bankalarının faiz indirimleri ve Bank of America gibi finans kuruluşlarının altına olan talebin artması gerektiği yönündeki açıklamaları da fiyatlarda etkili oluyor.

Cuma günü 2.700 doları aşan ons altın, 23 Ekim’de 2.731 dolar ile zirve yaptı. Bu performans, 2024 yılı sonunda yüzde 31’lik bir yükselişle son 45 yılın en iyi getirilerinden biri olacağı anlamına geliyor.

Yatırımcılar, Bank of America analistlerinin öngörüsüne göre ons altının 3.000 dolar seviyelerine ulaşabileceği beklentisiyle piyasayı dikkatle izlemeye devam ediyor.

Exit mobile version