Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altyapı olmadan karar vermek buna denir!

Payas Fen Lisesi Sevindirdi,

Payas Fen Lisesi Sevindirdi, Sonrası Gelişmeler Üzdü…

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ilimiz Payas ilçesinde Fen Lisesi açılması ile ilgili kararı sonrası, yeni Fen Lisesi yeri olarak, mevcut Payas Şehit Abdullah Tayyip MTAL binası tahsis edilmişti. Bu okulun öğrencileri de Payas Lisesi’nin ek binasına taşınmıştı.

Payas Lisesi binasının fiziki koşullar itibariyle eğitim öğretime hiç uygun olmaması nedeniyle, yaz boyunca birçok resmi kurumun el ele vermek suretiyle, binanın “eğitim-öğretim yapılabilir” düzeyine geldiği ifade edildi. Ancak bu kez de Payas Lisesi ikili eğitim yapmak durumunda kaldı. Akşam okul çıkışı saatinin 20:00’a kadar uzaması, Payas Lisesi öğrenci ve velilerinin şikayetlerine sebep oldu.

Payas Lisesi’nin veli ve öğrencileri, şimdi normal eğitime dönebilmek için Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne tahsis edilen ek binalarının geri verilmesini istiyor. Bu durum ise Şehit Tayyip Olçok MTAL öğrencilerinin, daha yılın başında 3.kez okul değiştirmeleri anlamına gelecek.

Gazetecilere konuşan bir velinin anlattıklarından özet şöyle:

“Binamıza Fen Lisesi açılması dolayısıyla, Ağustos ayında Payas Lisesi’nin ek binasına taşındık. Taşındığımız bina; yıllardır boyanmamış, kapıları kırık, kanalizasyon giderleri tıkalı, tuvaletleri çökmüş, arka bahçesi girilmez durumdaydı. Yaz boyunca, Büyükşehir Belediyesi ve Okul Müdürlüğü’nün gayretleriyle okul boyandı, yeni giderler açıldı, çürümeye terk edilen okul tekrar eğitim öğretime hazır hale getirildi. Ancak bize binasını veren Payas Lisesi, ikili öğretime geçip, akşam son ders de 19:40’ta bitince, veliler isyan etti. Bizden, tekrar boyayıp eğitim-öğretime hazır hale getirip eğitime başladığımız binayı tekrar geri istiyorlar. Bizi de Payas İmam Hatip Lisesi’nin üst katına taşımaya çalışıyorlar. Eğer bu gerçekleşirse, 1 ayda değiştirdiğimiz 3. okul binamız olacak. Öğrencilerimiz ve velilerimiz yine mağdur olacak. Madem İmam Hatip Lisesi’nde yer vardı, o halde aylar önceden bu bina yerine bize orası neden verilmedi? Bu kadar emek ve masraf neden yaptırıldı.”

Bunun ötesinde, öğrenci velileri, çocuklarının Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyor olmasına rağmen, oradan oraya atılarak atölye eğitimlerinden de mahrum bırakıldıklarını ve sağlıklı bir eğitim alamadıklarından da şikayetçi. -Haber/Cemil Yıldız-