Ankara ve Şam görüşmelerinde gündem:

Geri Dönüşler / Sınır Güvenliği Suriye ve Türkiye Savunma Bakanları arasında Moskova’da yapılan görüşmeler, Suriye’de başlayan ve 10 seneyi geride bırakan savaşın başından bu yana gerçekleşen en üst düzey görüşme olurken, Çavuşoğlu, Ocak ayını işaret etti. “Son dönemde Ankara ve Şam arasında farklı düzeylerde gerçekleşen görüşmeler, Erdoğan ve Esad’ı aynı fotoğraf karesi içine alma öncesi […]

Geri Dönüşler / Sınır Güvenliği

Suriye ve Türkiye Savunma Bakanları arasında Moskova’da yapılan görüşmeler, Suriye’de başlayan ve 10 seneyi geride bırakan savaşın başından bu yana gerçekleşen en üst düzey görüşme olurken, Çavuşoğlu, Ocak ayını işaret etti.

“Son dönemde Ankara ve Şam arasında farklı düzeylerde gerçekleşen görüşmeler, Erdoğan ve Esad’ı aynı fotoğraf karesi içine alma öncesi bir hazırlık mı” sorusu cevabını ararken, Türkiye’nin Şam’a karşı desteklediği muhalif savaşçılar ile Türkiye’ye sığınan milyonlarca sivilin durumu, masadaki en zorlu başlıklar olarak çözüm bekliyor.

Bu arada bu konuda sürpriz bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şam Yönetimi ile ikinci görüşmenin Ocak ayı ortasında olabileceğini söyledi. Çavuşoğlu, Arap basınında çıkan “Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat’la görüştüğü” iddialarını da yalanlayarak, “Esat ile hiçbir Bakanın görüşmediğini” söyledi.

-EN ZORLU BAŞLIK!-

Türkiye, yaklaşık 3 milyon 700 bin Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. Bu, dünyanın en büyük mülteci nüfusuna işaret ediyor. Ankara ve Şam arasındaki görüşmelerin en zorlu başlığını da bu kalabalık ve olası ‘geri dönüşler’ oluşturuyor.

-İDDİA!-

Bu arada, Suriye’de yayın yapan, Şam rejimine yakın El Vatan Gazetesi, hükümet kaynaklarına dayanarak verdiği haberde; Rusya, Türkiye ve Suriye Savunma Bakanlarının Moskova’da yaptıkları görüşmelerde, Türk Askerinin Suriye’nin kuzeyindeki topraklardan çekilmesi konusunda uzlaşmaya varıldığını iddia etti.

Tamer Yazar

Exit mobile version