Ankara’daki deprem toplantısında

Hatay BŞB de Var Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde, aralarında Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin (BŞB) de olduğu bazı büyükşehir belediye başkanları ve kent konseyleri, video konferans yöntemiyle, “Deprem Farkındalığı ve Kriz Yönetimi” toplantısında bugün bir araya gelecek. Hatay, Gaziantep, İzmir, Balıkesir, Eskişehir, Tekirdağ ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanları, bugün gerçekleştirilecek olan “Deprem Farkındalığı ve Kriz Yönetimi” […]

Hatay BŞB de Var

Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde, aralarında Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin (BŞB) de olduğu bazı büyükşehir belediye başkanları ve kent konseyleri, video konferans yöntemiyle, “Deprem Farkındalığı ve Kriz Yönetimi” toplantısında bugün bir araya gelecek.

Hatay, Gaziantep, İzmir, Balıkesir, Eskişehir, Tekirdağ ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanları, bugün gerçekleştirilecek olan “Deprem Farkındalığı ve Kriz Yönetimi” toplantısında bir araya gelecek. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılacağı toplantı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın açılış konuşması ile başlayacak. Katılımcı Büyükşehir Belediye Başkanları ise “Depreme hazır mıyız?” sorusuna ilişkin tecrübe paylaşımında bulunacak.
-İLK TOPLANTI-
Bugünkü online buluşma adına bilgi veren Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, şöyle konuştu:
“Daha önce sadece ev sahibi büyükşehir belediye başkanı ve kent konseyi başkanının açılış konuşmalarının yaptığı bu toplantılarda, konu deprem ve kriz yönetimi olunca, farklı partilerden en az 8 büyükşehir belediye başkanımız da konuşmalarda bulunacak. Onlar da tecrübelerini paylaşacaklar. Bugüne kadar bu anlamda farklı partilerden kriz ve deprem yönetimi konularında yapılan ilk toplantı olma özelliğini taşıyor.”
-FARKINDALIK-
Toplantıyı, sadece depremin olduğu günlerle sınırlı kalmaması için düzenleyerek farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:
“Ayda bebek, Elif bebek, Van’da Yunus için o gün ağlıyoruz. Bir hafta sonra ise unutuyoruz. Dolayısıyla kolon kesmenin bir katliam olduğunu, bir insanlık suçu olduğunu 12 ay boyunca konuşmayı, kent konseylerimiz tartışma konusu yapacak. Bu toplantı, deprem olmadığı zamanlarda da bu konuların gündemde olması için bir farkındalık çalışmasıdır.
Toplantıda, ‘Depreme hazır mıyız?’ sorusuna cevap arayacağız. Deprem olduğu zaman, herkes kolon kesmenin suç olduğunu konuşuyor ama… Tedbirler, deprem olmadığı zaman alınır. Deprem, kimseyi beklemez.” Tamer Yazar

Exit mobile version