Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anma’daki mesaj ADALET oldu!

“Barış demekten vazgeçmeyeceğiz” Ankara’da,

“Barış demekten vazgeçmeyeceğiz”

Ankara’da, 10 Ekim 2015’te düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 100’ü aşkın kişi için Ankara Garı’nda gerçekleştirilen anma etkinliğine, Hatay dahil, bir çok şehirden katılımlar oldu. Bir diğer anma ise Hatay Halkevi tarafından Necla Duran’ın mezarı başında yapıldı.

10 Ekim 2015’teki gar katliamında hayatını kaybedenler için Ankara Garı’nda düzenlenen anma etkinliği, kalabalık bir katılımla gerçekleşti. Hatay kadın siyasetinin öncü isimlerinden, HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, konuya dair paylaşımında, “Ölü mü denir şimdi onlara? Durmuş kalpleri çoktan… Ölü mü denir şimdi onlara? Kımıldamıyor gözbebekleri… Ölü mü denir peki? En büyük limanlara demirlemiş, en büyük gemiler gibi… Unutursak, kalbimiz kurusun!” dedi.
-TEPKİ!-
10 Ekim 2015’teki saldırının üzerinden altı yıl geçti, ancak hayatını kaybedenlerin ailelerinin adalet mücadelesi sürüyor. IŞİD tarafından 3 saniye arayla gerçekleşen 2 canlı bomba saldırısının ardından, 16’sı firari, 35 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması 7 Kasım 2016’da görüldü. “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs”, “100 kişiyi öldürme”, “391 kişiyi öldürmeye teşebbüs”, “örgüt üyeliği” gibi suçlardan cezalandırılması talep edilen dokuz sanığa, 3 Ağustos 2018 tarihinde açıklanan kararda, 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Dokuz tanığın dinlendiği ve firari sanıklar yönünden açılan dava ise halen devam ediyor. Ancak hiçbir kamu görevlisinin yargılanmamış olmasına, aileler ve avukatlar tepkili.
-MEZARI BAŞINDA!-
Ankara’da yaşanan patlamalarda yaşamını yitiren isimlerden biri olan Necla Duran’ın Hatay’daki mezarı başındaki anma ise üyesi olduğu Hatay Halkevi tarafından gerçekleştirildi. Verilen mesaj, Ankara’daki anma ile aynı oldu…
“10 Ekim Ankara katliamında yitirdiğimiz Necla Duran’ı mezarı başında andık. Yaşanan bütün bu katliamlara rağmen, yine de ‘barış’ demekten vazgeçmeyeceğiz. Ardımızda bıraktığımız her bir cana sözümüz, ‘barış’ olacak.”  -Tamer Yazar-