Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anneler ve kızları yemek yarışmasında

Altınözü’nde bir okulun düzenlediği

Altınözü’nde bir okulun düzenlediği “Kaytaz-Çorba” yemek yapımına 31 anne ile kızı katıldı.

Yarışma 1.liğini; “Özgül-Fatma Gençoğlu” çifti kazandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Altınözü ilçesi Sultan Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Anne-Kız Yemek Yarışması düzenlendi. Yarışmanın ödülleri; birinciye çeyrek altın, ikinci gruba 200 Türk Lirası ve üçüncü grubun ödülü ise 100 Türk Lirası olarak belirlendi.
Yemek yarışmasının menüsü, Hatay’ın yöresel ve en sevilen yemekleri olan Kaytaz Böreği ve Yayla Çorbası oldu. Yarışmada toplamda 33 Anne-Kız hünerlerini sergiledi. Yemek yarışmasının jüri üyeliğini ise Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur’un eşi Gülşen Uygur, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’nın eşi Meryem Sarı, Hülya Aydın ve Fatma Türk yaptı.
Sabah saatlerinde başlayan yarışmada kıyasıya mücadele, jüri üyeleri ve ilçe protokolü tarafından takdirle izlendi. Yemek yarışmasının ödül töreni, Sultan Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda yapıldı. Buradaki programa, Kaymakam Bülent Uygur ve eşi Gülşen Uygur yanı sıra STK temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.
Altınözü Sultan Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Döner, jüri koltuğunda oturan Gülşen Uygur, Meryem Sarı, Hülya Aydın ve Fatma Türk’e plaket ve çiçek takdiminde bulundu.
Konuşmaların ardından da plaket töreni gerçekleşti.
Yarışmada dereceye giren ilk 3 çift şu isimlerden oluştu:
Birinci: Özgül-Fatma Gençoğlu
İkinci: Neriman-Ceren Umuç
Üçüncü: Zehra-Zemzem Değirmencioğlu.
-Selvi Günay-