Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antakya, Defne’de Sivrisinek!

Yaşam Kalitesini Düşürüyor Halk,

Yaşam Kalitesini Düşürüyor

Halk, Büyüakşehir Belediyesi’ni eleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin zaman zaman kamuoyuna açıklanan ilaçlama ve önleyici çalışmalarına rağmen Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz ve İskenderun başta olmak üzere ilimiz genelinde sinek ve sivrisinek istilası sürüyor.
Hafta sonunda Batıayaz, Soğukoluk, Sarımazı ve Dörtyol yaylalarına çıkan sayfiyeciler ile serinlemek için Arsuz, Samandağ ve Dörtyol sahillerini tercih eden tatilciler sivrisinek ve karasinek istilasından kurtulamıyor.
Antakya ve Defne ilçe merkezlerinde, özellikle Asi Nehri çevresindeki yerleşim birimleri ile işyerleri ve parklarda sivrisinek ve karasinek istilası yaşam kalitesini de düşürüyor. Her gün çok sayıda okurumuz ve sade vatandaş, Büyükşehir Belediyesi’nin haşere ile mücadelede yetersiz kaldığını söylerken, bu ızdırabı hak etmediklerini belirterek Büyükşehri eleştiriyor.
Bir sağlıkçı okurumuz, sivrisinek ısırmasıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:
“Sivrisinekler neden ısırır? Sivrisinekler ısırırlar, çünkü yumurtalarını üretmek için kanda bulunan proteinlere ihtiyaçları vardır. Sivrisinekler ısırırken, deriyi delmek ve kanı tüketmek için ağızlarında bulunan boruya benzer kısımları kullanırlar. Sivrisinek tarafından ısırılan kişi fazla kan kaybetmezken, sivrisineğin salyası cildi tahriş edebilir ve bu da rahatsızlığa ve kaşıntı hissine yol açabilir.”
Antakya ve Defne’de Atatürk, 15 Temmuz Milli Egemenlik, Sevgi ve Dostluk başta olmak üzere parklardaki karasinek ve sivrisinek istilası vatandaşları rahatsız ediyor. Halk, bu çağda sivrisinek sorununu çözemeyen yetkili birim Büyükşehir Belediyesi’ne ateş püskürüyor. -Cemil Yıldız-