Antakya Film festivalinde ilk gösterim yapıldı

Bu yıl 12. Düzenlenen Uluslararası Antakya Film festivali dün açlışını yaparak ilk gösterimi sundu. 18-24 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan Festival bu yıl Sinema Genel Müdürlüğü, FotoFilm Derneği ve Ansam Kültür Derneği’nin iş birliğiyle organize ediliyor. Dün saat 19:30’da Antakya Üçgedik Habib’i Neccar Konteryer kentinde gerçekleşen gösterimlere ilk gün az sayıda üniversite öğrencisi katılım […]

Bu yıl 12. Düzenlenen Uluslararası Antakya Film festivali dün açlışını yaparak ilk gösterimi sundu. 18-24 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan Festival bu yıl Sinema Genel Müdürlüğü, FotoFilm Derneği ve Ansam Kültür Derneği’nin iş birliğiyle organize ediliyor.

Dün saat 19:30’da Antakya Üçgedik Habib’i Neccar Konteryer kentinde gerçekleşen gösterimlere ilk gün az sayıda üniversite öğrencisi katılım gösterdi. Soğuk havanın etkisi ve gösterimin açık havada organize edilmesi festivale gölge düşürdü. Sık sık ses düzeninde aksaklıklar dikkat çekti. Gelen konuklar ve izleyiciler organizasyondaki ciddi eksiklikleri dile getirerek “Bu denli zor şartlar altında Antakya’da film festivalini yaşatmak gerçekten büyük bir başarı. Her ne kadar aksaklıklar ve eksikler ciddi boyutta rahatsız etse de bu festivalin yapılabiliyor olması bile çok anlamlı” dediler.
Üniversite öğrencileri film festivalini takip etmek istediklerini ancak gösterimlere ulaşmak konusunda toplu ulaşım sorununa takıldıklarını ancak otostop yaparak gösterim yerine gelebildiklerini ifade ederek yetkililerin bu soruna çare bulmasını istediler.

Exit mobile version