Antakya Heyeti Aalen’den Döndü

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, beraberinde bir iş insanı heyetiyle birlikte geçtiğimiz hafta içinde Almanya’nın Aalen kentine gitti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HASİAD Başkanı Murat Hayzaran, Antakya OSB Başkanı Tahsin Kabaali, Antakyalı İş İnsanı Halit Yağcıoğlu ile Dr. Selim Matkap, Hatay’ın Almanya’daki “Kardeş Şehri” Aalen’in Belediye Başkanı Frederick Brütting’in konuğu oldu. Başkan Savaş, […]

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, beraberinde bir iş insanı heyetiyle birlikte geçtiğimiz hafta içinde Almanya’nın Aalen kentine gitti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HASİAD Başkanı Murat Hayzaran, Antakya OSB Başkanı Tahsin Kabaali, Antakyalı İş İnsanı Halit Yağcıoğlu ile Dr. Selim Matkap, Hatay’ın Almanya’daki “Kardeş Şehri” Aalen’in Belediye Başkanı Frederick Brütting’in konuğu oldu.

Başkan Savaş, Aalen ziyaretiyle ilgili olarak şunları söyledi:

Bundan sonra da sıkı ilişkilerimizin sürmesi ve birbirimize katkı sunma kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyduk. Şehirlerimizin ortak gerçekleştireceği projeler üzerinde görüşmeler yaptığımız Aalen’de, kentteki yüksekokulu, bir müzik okulu ve kreşi de ziyaret ettik. Daha önce Hatay’da 24 derslikli bir okul yapan Aalen halkını, EXPO 2021 Hatay’a da davet ettik” dedi.

Bu arada ev sahibi Aalen resmi yetkilileri adına, Roland Ham, sosyal medya hesabından şu paylaşımları yaptı:

“CEO Thilo Rentschler ve Başkan Yardımcısı Bayan Seitz, Aalener Ortak Şehri Antakya/Hatay’dan gelen heyeti karşıladı. Ortak şehrimiz Antakya/Hatay heyetiyle, belediye ve ekonomik konularda konuştuk.”

-Cemil Yıldız-

Exit mobile version