Antakya imar planına itiraz için son 36 saat

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bayramdan önce ilan edilen Antakya 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planlarına itiraz süresi dolmak üzere. 11 Haziran’da ilana çıkan bu planlara yarına kadar itiraz edilebilecek. Hatay ili Antakya ilçesi tarihi kent merkezi için hazırlanan 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı revizyonu ve 1/1000 ölçekli […]

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bayramdan önce ilan edilen Antakya 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planlarına itiraz süresi dolmak üzere. 11 Haziran’da ilana çıkan bu planlara yarına kadar itiraz edilebilecek.

Hatay ili Antakya ilçesi tarihi kent merkezi için hazırlanan 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı revizyonu ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar revizyon planı, ilan edilmesinden bu yana binlerce Antakyalı mülk sahibinin tepkisini çekti. Planlardan dolayı mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, yoğun bir şekilde itirazlarda bulunuyor.

İtirazların genel gerekçeleri şu şekilde özetleniyor:
“İmar planları askıya çıktı, ancak bu planlar 3194 sayılı İmar Kanunu ve afet sonrası yapılan uygulamalar gereği kamu vicdanına ve en temel insan hakları olan mülkiyet, barınma ve eşitlik ilkelerine aykırıdır. Bu nedenle imar planı revizyonuna itiraz ediyoruz. Adımıza tescilli olan ekte tapusu sunulan parselimin yeniden değerlendirilmesini ve söz konusu plan revizyonunun iptal edilmesini talep etmekteyim.”

İtiraz süresinin dolmasına 36 saat kaldı. İtirazda bulunmak isteyenlerin, başvurularını bir an önce yapmaları gerekiyor. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version