Antakya Kaybederken…

Herkes Birbirini Suçluyor! Ne Büyükşehir Belediyesi ne Antakya Belediyesi ne de Hatay Valiliği, yılan hikayesine dönen Vakıf İşhanı arazisi konusunda ne olacağını bilmiyor. Aslında bu konuda aynı masaya defalarca oturan herkes birbirini suçluyor. Peki, herkesin ‘ben haklıyım’ dediği kent hikayesinde asıl suçlu kim? Geçtiğimiz günlerde makamında kabul ettiği Hatay Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ile olan […]

Herkes Birbirini Suçluyor!

Ne Büyükşehir Belediyesi ne Antakya Belediyesi ne de Hatay Valiliği, yılan hikayesine dönen Vakıf İşhanı arazisi konusunda ne olacağını bilmiyor. Aslında bu konuda aynı masaya defalarca oturan herkes birbirini suçluyor. Peki, herkesin ‘ben haklıyım’ dediği kent hikayesinde asıl suçlu kim?

Geçtiğimiz günlerde makamında kabul ettiği Hatay Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ile olan sohbetinde, Vakıf İşhanı arazisinin tartışmalı finali hakkında dikkati çeken açıklamalarda bulunan Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın “Köprübaşındaki yeri 3-4 yıldır yapamıyorsunuz” diyerek eleştirdiği Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Antakya Belediyesi yönetimlerinden bugüne kadar, bu suçlama ve eleştirilere cevap gelmezken, sokaktaki vatandaş da tartışmayı yakından takip ediyor.

-NE DEDİLER?-

Kentin en merkezi yerinde bulunan arazinin ‘ne olacak’ denen haline son eklenen, “Vakıflar İşhanı yeri konusu 3-4 yıldır belirsiz. Büyükşehir Belediyesi ile Antakya Belediyesi anlaşamıyor. Sorunu çözme değil, sorunu öteleme peşindeler” eleştirisi, Hatay Valiliği noktasında şu ana kadar yapılan en net eleştiri olarak vatandaşın da gündeminde, denilenler de bu eleştiri noktasında…

İ.Ç. >> Sayın Vali güzel konuşmuş. Konuşsun da zaten! Dört duvar arasında yapılan onca toplantı, onca söz, protokol, imza sonrası hala aynı yerdeyiz. Niye aynı yerdeyiz? Konuşsun birileri ve biz de anlayalım, bu kente kimler kaybettiriyor.

K.Ö. >> Siz de yazmıştınız! Kaç protokol yapıldı şimdiye kadar, kaç kere bir araya geldiler, biz de hatırlamıyoruz. Asıl sorun, “Vakıflar araziyi vermiyor” durumuydu! Bu bitti, şimdi de “Ben buradan nasıl para kazanırım” kısmı galiba! Çünkü anlaşılan o ki, kimse haybeye burayı yeşil alan yapmak istemiyor. Derdimiz yine para, yine kar, yine rant mı?

P.Z. >> Şu kentin bizden çektiğini sayfalara döksek, roman olur! Herkes, herkesle kavgalı! Niye, konuşarak halledemiyoruz? Niye, illa ki herkesin bir diğerini suçlaması gerekiyor? Ankara’dan ne farkımız kaldı? Çocuklarımız ve gençlerimiz, bu ülkeyi ve bu kenti yönetenleri gördükçe, onlara benzeyecekler diye çok korkuyorum!

Ş.İ. >> Vali de dayanamamış, adeta patlamış. Demek ki bayadır biriktiriyormuş içindekileri. Bazıları konuyu politize etmeye, hatta “seçim öncesi Büyükşehir Belediyesini küçük düşürmeye çalışıyor” durumuna getirmeye çalışıyor ama… Yaşananlar ortada. Bence, olanı biteni anlatmış ve doğrusunu da yapmış.

H.A. >> Ben bir şeyi merak ediyorum! Bir ara Büyükşehir Belediye Başkanı bir açıklama yapmıştı. Jeoradar ile bu alanı tarattıklarını, orada, metrelerce aşağıda tarihi yerler olduğunu açıklamıştı. Hatta bunun da raporla tescillenmiş durumda olduğunu bile söylemişti. Bu da diğerleri gibi unutuldu gitti! Anlamadım! Orada bir şeyler var mı yok mu? Söylenenler doğru mu yalan mı? Bu kentin buna dair kurumları var, arkeologları var, Müze İdaresi var! Niye hiç kimse bir şey söylemiyor?

O.C. >> Valla umursamıyorum! Ne olursa olsun! İsterlerse gökdelen diksinler oraya! Yeşil alanmış! Sanki bütün kenti çiçeklendirip ağaçlandırdılar da burası eksik kaldı! Antakya’nın hiçbir şeyi kalmadı ki, bu da olsun! Bırakalım, burada da ne yapmak istiyorlarsa yapsınlar!

L.G. >> İlk duyduğumda “gerçek mi” diye bir an durmuştum ama… Büyükşehir, burada duş alanları falan yapmak istiyordu galiba. Esnaf için! Bunu dedikçe de hala gülüyorum! Esnaf, niye duş almak için gelsin buraya? Zaten gün içinde niye duş ihtiyacı olsun ki? “Durum komedisi” dedikleri türden bir şehiriz! Gülmek bedava!

-NE OLDU?-

-08.03.2021’deyiz önce… Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ve Vakıflar Bölge Müdürü Ümit Gökhan Çiçek’in katılımıyla düzenlenen toplantıda, Vakıf İşhanı alanının Şehir Meydanı olması yönünde ön protokol imzalandı. 8 Mart 2021 Pazartesi günü saat 15:00’da Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza töreni sonunda, Antakya ilçesi Hürriyet Caddesi’nde bulunan, mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde olan Mehmet Şah Vakıf İşhanı’nın bulunduğu alanın Şehir Meydanı olması ile ilgili ön protokol imzalandı.

-10.11.2021’deyiz şimdi de… Hatay Valisi Rahmi Doğan, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait Antakya Mehmet Şah Vakıf İşhanı alanının devri ile ilgili protokolü imzaladı. 10 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 11.00’de Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda, Vali Doğan başkanlığında, ilimize yeşil alan olarak kazandırılacak, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait Antakya Mehmet Şah Vakıf İşhanı alanının, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Belediyesi’ ne devri ile ilgili protokol imza töreni gerçekleştirildi.

-SORU NET!-

Merak edilen; atılan onca resmi kurumsal imza, bugüne kadar yapılan onca görüşme ve kayda geçen sözlerin ışığında, bugün neden herkesin birbirini suçladığı!

Tamer Yazar

Exit mobile version