Antakya Medeniyetler Korosu’na ödül

Antakya Medeniyetler Korosu, 27. Aydın Doğan Ödülü’nün sahibi oldu.

Aydın Doğan Vakfı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Aydın Doğan Vakfı tarafından kültür, sanat, edebiyat ve bilim alanlarında ulusal ve uluslararası başarıya ulaşmış kişi yada kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan ödülü bu yıl Hatay’dan tüm dünyaya barış mesajları veren Antakya medeniyetler Korosu’nun oldu.

1996 yılından bu yana her yıl kültür, sanat, edebiyat ve bilim alanlarında, ulusal ve uluslararası başarıya ulaşmış kişi veya kurumlara verdiğimiz Aydın Doğan Ödülü’nü Antakya Medeniyetler Korosu’na vereceğimiz için mutluluk duyuyor, koristleri ve değerli koro şefini tebrik ediyoruz.

Antakya Medeniyetler Korosu, ülkemizin kadim şehirlerinden Hatay’ın asırlar öncesine uzanan kültürel zenginliğini ve medeniyetler arasındaki hoşgörü yaklaşımını 2008 yılından bu yana büyük başarıyla dünyaya tanıtmış, Hatay’dan tüm dünyaya barış mesajları ulaştırmış, yurt içi ve yurt dışında verdiği 1.500’ün üzerindeki konserle müziğin evrensel bir dil olduğunu hatırlatmıştır.

Ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat depreminde 7 sanatçısını kaybeden ve çalışmalarına ara vermek zorunda kalan koronun yeniden bir araya gelmesi için dayanışma ruhuyla büyük çaba gösterilmiştir. Sanata ve sanatçıya büyük değer veren ve her zaman destekleyen bir kurum olarak, Antakya Medeniyetler Korosu’nun bugüne kadar göstermiş olduğu başarıyı takdir etmek ve aynı zamanda genç insanlarımıza örnek olmaları amacıyla 2023 Aydın Doğan Ödülü Antakya Medeniyetler Korosu’na verilmiştir. – Yusuf Cemil Karaçay –

Exit mobile version