Antakya Soroptimist Kulubü, farkındalığı arttırıyor…

“Şiddete Sessiz Kalma” Antakya Soroptimist Kulübü Başkanı Sonay Altunay Bayraktar: “Kadın hakları ihlalleri, her coğrafyadaki toplumlarda yaygın olan, sınır ve sınıf tanımayan bir suçtur.” Antakya Soroptimist Kulubü, 25 Kasım-10 Aralık Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günleri kapsamında, “16 Günlük Aktivizm” boyunca “şiddete sessiz kalma” diyerek, çeşitli etkinlik, aktivite ve kampanyalar düzenlemeye devam ediyor. Konuya […]

“Şiddete Sessiz Kalma”

Antakya Soroptimist Kulübü Başkanı Sonay Altunay Bayraktar: “Kadın hakları ihlalleri, her coğrafyadaki toplumlarda yaygın olan, sınır ve sınıf tanımayan bir suçtur.”

Antakya Soroptimist Kulubü, 25 Kasım-10 Aralık Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günleri kapsamında, “16 Günlük Aktivizm” boyunca “şiddete sessiz kalma” diyerek, çeşitli etkinlik, aktivite ve kampanyalar düzenlemeye devam ediyor.

Konuya ilişkin olarak Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) bir basın açıklaması yapan Antakya Soroptimist Kulübü Başkanı Sonay Altunay Bayraktar, desteğini her zaman hissettiren Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin’e, ATSO Başkan Vekili Eşref Özkaya’ya, Kulüp üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

SESSİZ KALINMAMALI

Soroptimistlerin, 73 yıldır, birincil misyon olarak kadın ve kız çocuklarının toplumsal statüsünü her platformda yükseltmek, yaşamlarını daha iyiye taşımak ve haklarını her alanda savunmak adına mücadele ettiğini, son dönemde artan “kadına şiddet” olaylarına karşı kararlı ve etkin bir duruş sergilediklerini söyleyen Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti:

“Kadınlara, yalnızca kadın oldukları için uygulanan cinsiyete dayalı bir ayrımcılık ile şiddet içeren her türlü tutum ve davranış, kadına yönelik şiddettir. Kadına yönelik şiddet, herhangi bir siyasi veya ekonomik sistemle sınırlı değildir. Kadın hakları ihlalleri, her coğrafyadaki toplumlarda yaygın olan, sınır ve sınıf tanımayan bir suçtur. Bu anlamda, kadına yönelik şiddet sadece kadın sorunu değil, bir insan hakları sorunudur. Toplumunun tümünü etkileyen bu sorun karşısında sessiz kalınmamalı ve çözümüne yönelik köklü, gerçekçi yaptırımlar içeren çalışmalar yapılmalı, sorun ile çok taraflı olarak mücadele edilmelidir.”

MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Açıklamasında, Türkiye Soroptimist Kulüp Federasyonu’nun bildirisine de yer veren Bayraktar, kadınlarımızın hak ettikleri şekilde, daha adil, barışçıl ve güvenli bir dünyada yaşayabilmeleri için mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini, yaratmaya çalıştıkları farkındalık ile daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflediklerini ve böylesi şiddet konulu 25 Kasım gibi günlerin de gündemimizde yer almaması gerektiğini söyledi.

Soroptimistler, 10 Aralık tarihine kadar, ışığın ve umudun simgesi “Turuncu” rengini kullanarak etkinlik, kampanyalar ve aktiviteler düzenlemeyi ve farkındalığı arttırmayı çabalıyor.

Duygu Ertaş

Exit mobile version