Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antakya ve Defne’de toplantı ve yürüyüş alanları belli oldu

Antakya’da 2, Defne’de 1

Antakya’da 2, Defne’de 1 Alan…

Hatay Valiliği, ilimiz ilçelerinde yasal gösteri yürüyüş ve toplanma alanlarını belirledi. 2021 yılı için geçerli olan uygulamaya göre, Antakya’da iki alan, Defne’de bir alan, yürüyüş ve toplantılar için belirlendi.
İlimiz Antakya ve Defne ilçelerinde gerçekleştirilecek gösteri ve yürüyüşlerin yapılabileceği alan ve güzergahlar, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nda belirtilen esaslar çerçevesinde, Valilik makamının 28.12.2020 tarih ve 41489 sayılı olurları ile belirlendi.
ANTAKYA’DA YÜRÜYÜŞ, TOPLANTI ALANLARI
Birinci Alan: Akevler Mahallesi Rüstem Tümer Paşa Caddesi (Işık Caddesi) üzerinde bulunan Mezarlık önü ilk toplanma alanı olup, Rüstem Tümer Paşa Caddesi üzerindeki mezarlık önünden başlayarak, Fatih Caddesi istikameti yürüyüş güzergâhı, Fahri Korutürk Caddesi ile Rüstem Tümer Paşa Caddesinin kesiştiği kavşak (Beyhan Gencay Ortaokulu önündeki boş alan) son toplanma (Miting) alanı olarak tespit edilmiş, Dağılma güzergâhı olarak; Fahri Korutürk Caddesi ve Rüstem Tümer Paşa Caddesinin her iki istikameti olarak belirlenmiştir.
İkinci Alan: Ekinci Mahallesi Yol Kavşağı (Pehlivan Döner Önü) ilk toplanma alanı olup, Ekinci Yol Kavşağından başlayarak 75. Yıl Bulvarı yürüyüş güzergâhı olarak tespit edilmiş ve Şükrü Balcı Caddesi ile 75. Yıl Bulvarının kesiştiği kavşak içerisindeki boş alan toplanma alanı (Miting alanı) olarak belirlenmiştir. Dağılma güzergâhı olarak, Şükrü Balcı Caddesi ve 75. Yıl Bulvarının her iki istikameti uygun görülmüştür.
DEFNE’DE TOPLANTI, YÜRÜYÜŞ ALANLARI
Sümerler Mahallesi Harbiye Caddesi üzerindeki Doğuş Okulları önü ilk toplanma alanı, Özel Doğuş Okulları önünden başlayarak, Lazkiye Caddesini takiple Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi yanı ve Şükrü Güçlü Bulvarı üzerinden Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi önü Miting Alanına kadar yürüyüş güzergâhı, Sümerler Mahallesi Şükrü Güçlü Bulvarı Kuzey ve Güney istikameti ile Şehit Er M. Çalışkan Caddesinden Doğu istikametine 15. sokak üzerinden batı istikametine dağılma güzergâhı olarak belirlenmiştir.
-Cemil Yıldız-