Hatay’ın Antakya ilçesinde, depremzede gençlere yönelik düzenlenen medya eğitimi semineri büyük ilgi gördü. Türkiye Basın Federasyonu öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilen seminer, gençlerin medya okuryazarlığı becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.
Gençlerin sesi medya ile güçleniyor
“Afetten Etkilenen Gençlerin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi” programı kapsamında Antakya Gençlik Merkezi’nde organize edilen etkinlikte, gençler medya okuryazarlığı, dijital içerik üretimi ve iletişim stratejileri konularında bilgilendirildi. Eğitimi, gazeteci-yazar Sevda Türküsev verdi. Etkinliğe 40 genç katılım sağladı.
Federasyondan gençlere destek
Programa Türkiye Basın Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yavuz Bakır da katılarak gençlere hitap etti. Bakır, yaşanan büyük afetin ardından gençlerin psikolojik ve sosyal olarak desteklenmesinin önemine dikkat çekerek, medya eğitimlerinin gençler için yeni kapılar aralayacağını vurguladı.
Gençlerden yoğun ilgi
Seminer boyunca gençler, medya sektörüne dair sorular sorarak aktif katılım gösterdi. Sevda Türküsev, gençlerin ilgisinden memnuniyet duyduğunu belirterek, “Bu tarz eğitimler, hem özgüveni artırıyor hem de yeni mesleki yollar açıyor. Deprem sonrası yeniden ayağa kalkmak isteyen gençlerimize ışık olabiliyorsak ne mutlu bize,” dedi.