Antakyalı Sanatçı Almanya’da Depremi Anlattı

Antakyalı performans sanatçısı ve resim öğretmeni Kenan Nuraydın, Küratörlüğünü yine Antakyalı sanatçı Emrah Gökdemir’in yaptığı Almanya’nın Görlitz şehrindeki Performans festivalinde “6 Şubat Hatay depremini” anlattı. “Ses” temalı performans günlerinde 8 Temmuz 2023 tarihinde sahne alan Antakya’lı sanatçı Kenan Nuraydın, deprem sırasında yaşanan duyguyu, sesi ve depremin yarattığı büyük yıkımı sanatçı gözüyle sanatseverlere sundu. Büyük beğeni […]

Antakyalı performans sanatçısı ve resim öğretmeni Kenan Nuraydın, Küratörlüğünü yine Antakyalı sanatçı Emrah Gökdemir’in yaptığı Almanya’nın Görlitz şehrindeki Performans festivalinde “6 Şubat Hatay depremini” anlattı.

“Ses” temalı performans günlerinde 8 Temmuz 2023 tarihinde sahne alan Antakya’lı sanatçı Kenan Nuraydın, deprem sırasında yaşanan duyguyu, sesi ve depremin yarattığı büyük yıkımı sanatçı gözüyle sanatseverlere sundu. Büyük beğeni toplayan ve Almanya’da yaşayan Türklerin duygulanarak zaman zaman ağlamasına neden olan performans gösterimi sonrası gazetemiz muhabirinin sorularını yanıtladı.

Nuraydın;”içeriği boşver görüntüye bak” (never mind the content, look at the image) başlıklı performansıyla ilgili olarak; “Ben Almanya’ya ses konulu bir performans festivaline davet edildiğimde zaten içimde kulaklarımda depremin sesiyle gitmiştim. Orada önce malzeme temininde bazı sıkıntılar yaşasak da performansımda kullanacağım mekanı ve malzemeyi belirledim. Ben bu performansta yeniden 6 Şubat’ı yaşadım ve izleyenlere o an yaşadığımız duyguları, kaosu en iyi şekilde aktardım. Ben hissettim izleyenler de hissetti.

Performans etkinliği en etkileyici sunumları arasında sayıldı. Performnasta Su+tuğla+kül+metal plaka gibi meteryaller ve onların sesini kullandım. İlimizi böylesi bir etkinlikte deprem sonrasında depremi anlatarak temsil etmek beni çok mutlu etti ve gururlandırdı. Umarım bir daha böyle büyük acılar yaşamayız “ dedi. – Sinan Seyfittinoğlu-

Exit mobile version