Antakya’nın Cumhuriyet Caddesi’ndeyiz!

Bir yaya geçidinin geçirdiği evrimde… Antakya’da her gün işi nedeniyle yol ve kaldırımları kullanan bir engelli vatandaşın eldeki için dediği net: “Yol yapılmadan önceki ve sonraki duruma bir bakın! Mazgalların yeri, yaya geçidini az biraz sola kaydıran bir çalışmayla, birkaç santim yana alınmış ve sorunu da çözmüşüz! Çözmüş müyüz sahi?” “Bu yoldan karşıya geçmek isteyen […]

Bir yaya geçidinin geçirdiği evrimde…

Antakya’da her gün işi nedeniyle yol ve kaldırımları kullanan bir engelli vatandaşın eldeki için dediği net: “Yol yapılmadan önceki ve sonraki duruma bir bakın! Mazgalların yeri, yaya geçidini az biraz sola kaydıran bir çalışmayla, birkaç santim yana alınmış ve sorunu da çözmüşüz! Çözmüş müyüz sahi?”

“Bu yoldan karşıya geçmek isteyen bir yaşlı düşünün! Elinde bastonla ilerliyor, yavaş yavaş! Ama o baston, yaya geçidindeki son düzenleme ile beraber sadece birkaç santim yeri değişen mazgal aralıklarına giriyor ve yolu geçmeye çalışan kişi yere düşüyor. Hatta düşmekle de kalmıyor, ciddi şekilde yaralanıyor.

Buradaki “geliyorum” diyen kaza, mazgala dikkat etmeyen yaşlı vatandaşın dikkatsizliği olarak mı değerlendirilmeli, bahse konu hizmeti, güvenliği hiçe sayarak, mazgal noktasına ısrarla yaya geçidi eklemeye çalışan belediyenin işgüzarlığı olarak mı?

Anlaşılan o ki, bu hizmetin sorumlusu olan belediye ilkinde duruyor, ki önceki halinden çok da farkı olmayan bir yaya geçidini, hiçbir güvenlik önlemi almadan, yine kent insanının kullanımına sokuyor.”

-BUNA DA ŞÜKÜR!-

Antakya’da her gün işi nedeniyle yol ve kaldırımları kullanan bir engelli vatandaşın eldeki için dediği net aslında!

“Yol yapılmadan önceki ve sonraki duruma bir bakın! Mazgalların yeri, yaya geçidini az biraz sola kaydıran bir çalışmayla, birkaç santim yana alınmış ve sorunu da çözmüşüz! Çözmüş müyüz sahi?”

Buna cevap vermek isteyen bir belediye yetkilisi var mı? Eldeki iki fotoğrafın ‘öncesi’ ve ‘sonrası’ arasındaki hale dair sorumluluk almak isteyen bir kent idarecisi var mı? Yoksa, “buna da şükür” mü?

Tamer Yazar

Exit mobile version