Antakya’nın imar haritası muhtar tarafından paylaşıldı

Armutlu mahallesi muhtarı Cüneyt Öfkeli, geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Çevre Şehircilik Bakanlığı uzmanlarından birinden alınan Hatay’ın imar geleceği ile ilgili haritayı paylaştı.  Kendisine bir arkadaşı tarafından iletilen harita ile ilgili öykü ve planlama şöyle; Öfkeli: “Bu haritayı bakanlıkta bilgisayardan çekmiştim. Bir ay önce anladığım kadarıyla Asi’nin dağ tarafı doğusu 307 Hektar alan sit alanı oldu. […]

Armutlu mahallesi muhtarı Cüneyt Öfkeli, geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Çevre Şehircilik Bakanlığı uzmanlarından birinden alınan Hatay’ın imar geleceği ile ilgili haritayı paylaştı. 

Kendisine bir arkadaşı tarafından iletilen harita ile ilgili öykü ve planlama şöyle;

Öfkeli: “Bu haritayı bakanlıkta bilgisayardan çekmiştim. Bir ay önce anladığım kadarıyla Asi’nin dağ tarafı doğusu 307 Hektar alan sit alanı oldu. Burası 2+1 olarak inşa edilecek ve Kültür Bakanlığı yetkisinde olduğunu da söylediler. Hatayspor tesislerinden Sümerler’e kadar alan içini kapsayan bu alanda (Palladium, uzun çarşı, Saray caddesi, Kurtuluş, Zenginler Mahallesi ve o şekilde çerçeveleniyor. 

Asi nehrinin batı tarafı yani haritada belli olan kısım Atatürk caddesi, eski stadyum civarı, Akevler, Cebrail, Cumhuriyet, Emek, Elektrik ve Armutlu Mahallelerini kapsayan 207 hektar olan ve rezerv alanı denilen alan ise 4+1 olarak devlet Toki emlak ,kalyoncu inşaat yaptıracağı söyleniyor..

Bu alan 12 Mıntıkadan oluşuyor ,her mıntıka yaklaşık 400 apartman ve şekil olarak “ L” olacak ortası da yeşil alan olarak şehrin dokusuna uygun yapılacakmış. Bu alanların dışında kalanların ise yerinde dönüşüm ile yapılacağını söylediler..Bu bilgiyi Hatay’a gelen şube müdürünün Bilgisayar ekranından çekmiştim” – Adil Yeşildağ-

Exit mobile version