Antakya’nın “Şehir “yaşam damarı hep atacak

Antakyalı müzisyen Umut Harbeli’nin “Şehir” adlı şarkısı 6 Şubat’ta yitirilenlerin anısına söylendi

Antakyalı genç sevilen müzisyen, aynı zamanda depremzede Umut Harbeli, depremin yıl dönümüne özel anlamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Genç sanatçı Umut Harbeli ile; müzisyen Cem Adrian’ın beraber seslendirdiği, söz ve müziği Antakyalı Müzik Öğretmeni – müzisyen Önder Kırbıyık’a ait olan “Şehir” adlı şarkıyı ve deprem sürecini konuştuk.

Depremi unutturmamak için çalışmalar yaptığını ve yapacağını anlatan Harbeli, bunun ulusaldan evrensele herkesin sorumluluğunda olması gerektiğinin altını çizdi. Büyük yıkıma uğrayan Hatay’ın enkaz görüntülerinden oluşan klibi ve depremde hayatını kaybeden canlara ithafen hazırlanan “şehir” adlı çalışma üzerine duygularını aktaran Harbeli, “Kadim kentimize aşığım ben. 6 Şubat sabahı herkes toprağa bir şeyler bıraktı bu şehirde. Kimi vücudundan, kimi canından, kimi ise canını. Bu şehre karşı bir sorumluluğumun olduğunu biliyorum. Aslında Ulusaldan evrensele her bireyin depremi unutmamak ve unutturmamak adına bir sorumluluğu olmalı. İşte bu durum benim açımdan sanatla mümkün oluyor. Belki de becerebildiğim tek şey bu olduğu içindir.” Şehir “isimli şarkımız ekip arkadaşım sevgili Önder Kırbıyık’ın kaleminden, depremde hayatını kaybeden ekip arkadaşımız güzel insan Orkun Görgün ve yaşamını yitiren bütün canlarımız için kaleme alındı. Çok uğraşlar verdik, çok önemli isimler destek oldu bizlere. Bu şarkıyı bu kadar yıkım yaşamışken yorumlamak gerçekten benim için çok zordu. Yaklaşık 5 -6 aylık ciddi bir çalışma ile hazırlıkları sürdürdük. Şarkının düzenlemesini Soner Kıvanç üstlendi ve Pasaj/Garaj Müzik etiketiyle yayınlandı. Bu şarkı artık hepimizin… ” dedi.


Cem Adrian’la yolunun nasıl kesiştiğini ve bu şarkıda birlikte yer alma süreçlerini de bizimle paylaşan Harbeli, “Normalde Cem Adrian ‘in çok güzel bir şarkısına eşlik edecektim ve bu durum benim sanat kariyerimi daha da iyi etkileyebilirdi. Ama sonradan “Şehir” için ben bir ricada bulundum ve beni kırmadı, seve seve eşlik ederim dedi. Dediğim gibi bu kadim kente gerçekten hepimizin bir borcu var. Cem Adrian da bir Antakya sevdalısı olduğundan desteğini her zaman hissettirdi bize. Bu konuda kendisine de çok özel teşekkürlerimi sunuyorum” açıklaması yaptı.

Depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hiçbir ilerlemenin olmadığını ve şehrin kimsesiz olduğunu vurgulayan Harbeli, ” İnsanlarımız gerçekten çok zor durumda. Herkesin aklında soru işaretleri var. O kadar önemli ve kadim bir şehir ki burası kimsenin rant yuvası haline dönüşmemeli. Maalesef yalnız bırakıldık. Artık siyasiler de dahil kimseye güvenimiz yok. Tek bildiğim bu şehri görmezden gelmemeleri gerekiyor. Yeniden doğru projelerle ayağa kalkmayı, nefes almayı sağlamak şart ” Şeklinde konuştu.

68’i aşkın bestesi olan ve insanlara hem kendi dünyasını hem de Hatay’ı anlatmak isteyen yetenekli şarkıcı Umut Harbeli, bundan sonra da alanında önemli isimlerle düetleri olacağını ve gündemde olmayan şarkıları yeniden yorumlayarak dinleyicilerine sunma peşinde olacağını anlattı.

Kısa sürede çok sayıda izlenen; Umut Harbeli & Cem Adrian düeti “Şehir” İsimli şarkıyı, YouTube üzerinden izleyebilirsiniz.

Şarkının oluşumunda emeği geçenler ise şu şekilde sıralandı:
Söz & Müzik: Önder Kırbıyık, Düzenleme: Soner Kıvanç ,Davul: Gencay Kıymaz, Bass: Birkan Şener, Gitarlar: Ali Demirel, Klavyeler: Soner Kıvanç, Mix – Mastering: Soner Kıvanç (Studio Kiwi), Yönetmen: Zafer Özgentürk, Kamera: Görkem Harbelioğlu, Kurgu: Berkay Büyükteke
Antakyalıların yakından tanıdığı müzisyen ve eğitimci Önder Kırbıyık’ın yazdığı “Şehir” adlı şarkının sözleri ise şöyle:
Kıyıda köşede bıraktım aşklarımı yarım
Masallar anlattım kendi kendime inandım
Oysa gel gör senle Kavgam bitmedi
Oysa gel gör daha sızım dinmedi

Yalan ve dolan ki diller çelişkili bütün fikirler
Uyanamadın mı daha seni ne kadar kirletmişler

Ey şehir sızlıyor mu yüreğin
Ey şehir daha bitmedi kirin
Ey şehir yaran çok derin
Ey şehir bitmedi kirin

Acılarıma sarıldım düşlerime sığındım
Bir zamanlar üstüne hep titredim durdum
Oysa gel gör benle derdin bitmedi
Oysa gel gör canımı aldın öfken dinmedi

İşte bu senin hikayen tüm geçmişinden gelen
Enkazlara sıkışmış yıkık dökük hikayen

Ey şehir sızlıyor mu yüreğin
Ey şehir daha bitmedi kirin
Ey şehir yaran çok derin
Ey şehir bitmedi kirin – Duygu Ertaş-

Exit mobile version