Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Araçlarımız bile zorda…

Bisikletler nereden gidecek? 2022

Bisikletler nereden gidecek?

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre, 1000 kilometre uzunluğundaki kent içi  bisiklet yolu projelerine finansman desteği verilecek. Bisiklet yolu master ve uygulama planları  hazırlanacak, bisiklet paylaşım sistemleri kurulacak. Ancak Antakya özelinde konuşanlar, dertli!

                Kent içi trafiğin, mevcut yollarla çözümünde çok da başarılı olamayan yerel idareciler nedeniyle, her sabah ve her akşam ‘İstanbul trafiğini’ andıran görüntüler içinde işine gidip gelmek zorunda kalan kent insanı, uzun zamandır talepleri arasında yerini alan ‘bisiklet yolları’ konusunda ise umutsuz. Bu konuda Antakya Gazetesi’ne konuşan bir araç sahibi, her gün yaşadıkları trafik sıkışıklığına işaret ederken, “Araçlarımız bile zorda…

Bisikletler nereden gidecek?” sorusuna cevap arıyor! Peki, 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, buna çözüm olur mu?

                Yıllık Program’dan yapılan derlemeye göre, şehirlerde bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla, yasal ve finansal destek mekanizmaları uygulamaya konulacak. Bu kapsamda, 2022 yılı içinde bisiklet yolu master planı ve uygulama planı hazırlanacak, yeni bisiklet yolları yapılacak. Belediyelerden gelecek talepler doğrultusunda, yeni bisiklet yolları yapılması için destek verilecek.

Antakya özelinde bisiklet yollarının hayata geçmesi ise çok da mümkün görünmüyor. Bilindiği gibi, bir dönem Antakya’nın Atatürk Caddesi düzenlemesi içinde bisiklet yolları da plana dahil edilmiş, ancak daha sonra bu çalışma uygulamadan çıkartılmıştı. 

-Tamer Yazar-