ARİAD Başkanı Adnan Ağır, Hatay basınıyla bir araya geldi

Hatay’ın önemli iş insanları ve basın mensupları Arsuz’da bir araya gelerek, bölgenin sorunlarını ve yerel basının önemini değerlendirdi. Arsuz İş İnsanları Derneği (ARİAD) Başkanı Adnan Ağır, Hatay’da kurulma aşamasında sona gelinen Hatay Gazeteciler Federasyonu’nun kurucu üyeleriyle bir araya geldi. Esinti Kafe – Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıda Hatay Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Köybaşı, Antakya Gazeteciler Cemiyeti […]

Hatay’ın önemli iş insanları ve basın mensupları Arsuz’da bir araya gelerek, bölgenin sorunlarını ve yerel basının önemini değerlendirdi.

Arsuz İş İnsanları Derneği (ARİAD) Başkanı Adnan Ağır, Hatay’da kurulma aşamasında sona gelinen Hatay Gazeteciler Federasyonu’nun kurucu üyeleriyle bir araya geldi. Esinti Kafe – Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıda Hatay Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Köybaşı, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Arsuz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Giray Dartar da yer aldı.
ARİAD Başkanı Adnan Ağır’a toplantıda, yönetim kurulu üyeleri Nigar Özer, Ravda Arslan ve Akın Ceritbinmez de eşlik etti. Kahvaltıya ayrıca İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Uyar da katılım gösterdi.
Yerel basının önemi vurgulandı
Toplantıda konuşan ARİAD Başkanı Adnan Ağır, yerel basının bölge için hayati öneme sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Yerel basını önemsiyoruz ve her zaman destekliyoruz. Basın, toplumun sesidir ve işini doğru yapan tüm basın mensupları bizim baş tacımızdır. Hatay basınını tek yürek yapma yolunda başarılar diliyorum.”


İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da basının toplumların gelişimi için kritik bir role sahip olduğunu ifade etti:
“Özgür basın, toplumların aydınlanması ve gelişmesi için önemli bir yapı taşıdır. İşini doğru yapan basın mensuplarının maddi ve manevi olarak her zaman desteklenmesi gerekiyor.”
Gazetecilerden birlik çağrısı
Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Mazmanoğlu, ARİAD’ın ev sahipliği için teşekkür ederken, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu ise basının desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Abdullahoğlu, şunları söyledi:
“Gazetecilik yapan tüm basın mensupları desteklenmelidir. Artık kamuoyunun, medya sektöründeki doğru ile yanlışı ayırma vakti gelmiştir.”
Hatay Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Köybaşı ise kurulma aşamasında olan Hatay Gazeteciler Federasyonu hakkında bilgi verdi. Federasyonun Hatay basınının bir araya gelerek daha güçlü bir yapıya kavuşmasına öncülük edeceğini belirtti:
“Federasyon, Hatay basınının birlikteliği ve ortak hareket etme yeteneği kazanması açısından önemli bir yapı taşı olacaktır.”

Exit mobile version