Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Armutlu halkı ses yükseltiyor: “Okulumuza ve sağlık ocağımıza dokunmayın!”

Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi’nde yaşayanlar, mahallelerinin en önemli

Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi’nde yaşayanlar, mahallelerinin en önemli kamu hizmetlerinden olan okul ve sağlık ocağının korunması için bir araya geliyor. Mahallede yıllardır hizmet veren eski Mustafa Kemal Akbay İlkokulu binası önünde yapılacak olan toplu buluşma, mahalle halkının hak arayışındaki kararlılığını yansıtacak.

Armutlu sakinleri, 18 Haziran 2025 Çarşamba günü saat 17.30’da, eski Mustafa Kemal Akbay İlkokulu binası önünde toplanacak. Mahalle halkı, “Eğitime ve sağlığa erişim hakkımız engellenemez” diyerek buluşmaya katılım çağrısı yaptı. Bu girişimin temel amacı, mahalledeki eğitim ve sağlık birimlerinin işlevsiz bırakılmasına karşı kamuoyunun dikkatini çekmek.

Mahalleli, deprem sonrası süreci dikkatle takip ediyor

Hatay’ın depremden en çok etkilenen ilçelerinden biri olan Defne’de, mahalleler hâlâ yeniden yapılanma süreciyle mücadele ediyor. Armutlu Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, bu süreçte temel kamu hizmetlerinin zarar görmemesi gerektiğini vurguluyor. Halk, okul binasının ya da sağlık ocağının başka amaçlarla kullanılmasına sıcak bakmadıklarını net bir şekilde dile getiriyor.

Eğitim ve sağlık hakkı için çağrı

Mahalledeki gönüllülerden oluşan grup, sosyal medya üzerinden de örgütlenerek etkinliğe destek çağrıları yapıyor. “Okulumuza ve sağlık ocağımıza dokunmayın” başlığıyla yayımlanan duyurular, mahallelinin bu hizmetlerin kamusal niteliğinin korunmasına verdiği önemi gözler önüne seriyor. Bu buluşma, sadece bir protesto değil, aynı zamanda toplumsal bir sahiplenme mesajı taşıyor.

Mahalle sakinleri kararlı: “Vazgeçmeyeceğiz”

Etkinliği organize eden mahalleli gruplar, kapatılma ya da yer değişikliği gibi ihtimallere karşı mücadeleyi büyüteceklerini belirtti. “Bu okulda çocuklarımız okudu, bu sağlık ocağında ailelerimiz tedavi gördü” diyen Armutlulular, kamu binalarının ranta açılmasına veya atıl hale getirilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Kamu hizmetlerinin korunması için toplumsal refleks

Bu girişim, sadece Armutlu halkı için değil, tüm Hatay için örnek bir dayanışma hareketi olma niteliği taşıyor. Depremin yaralarının hâlâ sarılmaya çalışıldığı bu dönemde, mahalle sakinleri, kamu hizmetlerinin sürekliliği için sorumluluk alıyor. “Çocuklarımızın eğitimi ve mahallemizin sağlığı bizim önceliğimizdir” diyen Armutlulular, dayanışma kültürünü yeniden canlandırıyor.