Arsuz-Bodrum Kardeşlik Konaklama Alanı

Arsuz’da yüzlerce aileyi barındıran ve yaşanan acıları mümkün olduğunca dindirmeyi hedefleyen Arsuz-Bodrum Kardeşlik Geçici Konaklama Merkezi, başarıyla tamamlanan bir proje olarak öne çıkıyor. Bodrum Belediyesi ve halkının ortak çabalarıyla hayata geçirilen merkez, Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar’ın koordinatörlüğünde geliştirildi. Yeni olanaklar sağlanarak inşa edilen merkez, kocaman yürekleri minik konteynerlerde mutlu ve huzurlu bir yaşama kavuşturmayı amaçlıyor. […]

Arsuz’da yüzlerce aileyi barındıran ve yaşanan acıları mümkün olduğunca dindirmeyi hedefleyen Arsuz-Bodrum Kardeşlik Geçici Konaklama Merkezi, başarıyla tamamlanan bir proje olarak öne çıkıyor. Bodrum Belediyesi ve halkının ortak çabalarıyla hayata geçirilen merkez, Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar’ın koordinatörlüğünde geliştirildi.

Yeni olanaklar sağlanarak inşa edilen merkez, kocaman yürekleri minik konteynerlerde mutlu ve huzurlu bir yaşama kavuşturmayı amaçlıyor. Meslek edindirme kursları, okur yazarlık kursları ve temel ihtiyaçların karşılandığı yaşam alanı, vatandaşlara sağlık hizmetleri ve psikososyal destek imkanları da sunuyor.

Arsuz-Bodrum Kardeşlik Geçici Konaklama Merkezi’nde konaklayan ailelerin yüzünde tebessüm oluşturan uygulamalar, birçok ildeki benzer konteyner kentlerden taleplerin gelmesine sebep oluyor. Arsuz Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesaplarından paylaşılan videolar, merkezde her yaş grubuna hitap eden ortamları ve imkanları gözler önüne seriyor.

Sosyal tesisler, spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuk oyun parkları, kütüphane, resim ve el sanatları, halk eğitim kursları, sağlık ve bakım hizmetleri, psikososyal destek merkezi gibi imkanlarla donatılan Arsuz-Bodrum Kardeşlik Geçici Konaklama Merkezi, vatandaşlara güvenli ve destekleyici bir ortam sunarak yanlarında olduğunu hissettiriyor.

(Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version