Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arsuz Sahilinde Şoke Eden Görüntü

Hatay’ın Akdeniz’e kıyısı bulunan Arsuz ilçesinde denize giren vatandaşlar, sahile

Hatay’ın Akdeniz’e kıyısı bulunan Arsuz ilçesinde denize giren vatandaşlar, sahile vuran ilginç ve tedirgin edici bir manzarayla karşılaştı. İskenderun Körfezi açıklarında telef olmuş bir angusun kıyıya vurduğu görüldü. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, iş makinesi yardımıyla hayvanın leşini sahilden kaldırdı.

Olay, Arsuz sahilinde öğle saatlerinde yaşandı. Denize açılan bir ailenin oğlu olan 15 yaşındaki Muhammed Kemal Aydemir, sahil kenarında dolaşırken denizde sürüklenen büyük bir cisim fark etti. İlk başta bot zannettiklerini belirten Aydemir, yaklaştıklarında cismin çuval içinde, ayağı kesilmiş bir angus olduğunu gördüklerini söyledi. Yaşadığı şaşkınlığı şu sözlerle anlattı:
“Saat 3 gibi ailemle birlikte sahile gelmiştik. Babam botla açılmıştı. Ufukta önce bota benzeyen bir şey gördük. Sonra kıyıya yaklaşınca yüzerek yanına gittim. Çuvalın içinde ayağı kesilmiş bir angustu. Leş gibi kokuyordu. Önce toynağı elime geldi, onu kıyıya fırlattım. Daha sonra sahile vurdu. Sahil Güvenlik ekiplerini aradık, gelip aldılar.”

Aydemir, sahilin özellikle yaz aylarında aileler ve çocuklarla dolu olduğunu vurgulayarak, denizden çıkan hayvanın sağlık açısından risk taşıyabileceğine dikkat çekti. “Mikrop olabilirdi. Sonuçta küçük çocuklar var burada. Denize giriyorlar. Böyle bir şeyin sahile vurması çok tehlikeli,” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye yurt dışından gemilerle ithal edilen angus cinsi büyükbaş hayvanlar, daha önce de çeşitli olaylarla gündeme gelmişti. Zaman zaman tırlardan kaçan angusların şehir içinde dolaştıkları görüntülenmişti. Ancak bu kez angus, denizden çıktı.
Olayın ardından Arsuz Belediyesi ve ilgili birimlerin bölgede temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları başlattığı öğrenildi.