Arsuz yangınında 2 bin m2 orman yandı

Arsuz’un Nergislik Mahallesi ormanlık alanında çıkan yangın, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin de desteğiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunmasının ardından Orman Bölge Müdürlüğü ve HBB İtfaiyesine bağlı ekipler olay yerine sevk edildi. Orman Bölge Müdürlüğü, yangına 10 ilk müdahale aracı, 8 arazöz, 3 su ikmal […]

Arsuz’un Nergislik Mahallesi ormanlık alanında çıkan yangın, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin de desteğiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunmasının ardından Orman Bölge Müdürlüğü ve HBB İtfaiyesine bağlı ekipler olay yerine sevk edildi.
Orman Bölge Müdürlüğü, yangına 10 ilk müdahale aracı, 8 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 helikopter ve 2 uçak ile müdahale etti. HBB İtfaiyesi ise Belen ve İskenderun İtfaiye Amirliklerinden araç ve personel göndererek destek verdi. Ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı ve söndürüldü. Yangında 0,2 hektarlık bir alanın zarar gördüğü belirtildi.
Yetkililer, son yıllarda büyük yangınlardan etkilenmeyen ormanlık alanların korunması için vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını talep etti. Yangının nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Exit mobile version