Hatay’ın Arsuz ilçesinde gece saatlerinde aniden bastıran şiddetli fırtına ve sağanak yağış, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında hazırlıkları sürdürülen Gastro Fest’i vurarak büyük hasara yol açtı.
Gözcüler Mahallesi’nde bulunan festival alanında gece saatlerinde etkisini artıran rüzgar, etkinlik için kurulan dev çadırları yerinden söktü. İki gün sürmesi planlanan organizasyon öncesinde çok sayıda stant uçarken, alana kurulan teknik ekipmanlar ve esnafın stant malzemeleri kullanılamaz hale geldi.
Ekipler Sabahın İlk Işıklarıyla Sahaya İndi
Günün aydınlanmasıyla birlikte ortaya çıkan acı tablo sonrası, belediye ve organizasyon ekipleri festival alanında hızlıca temizlik ve toparlama çalışmalarına başladı.
Etkinliğin başlamasına saatler kala yaşanan bu beklenmedik hava muhalefeti sonrası festival heyecanı yerini endişeye bıraktı. Yaşanan büyük hasarın ardından festival programının ertelenip ertelenmeyeceği veya programda değişiklik yapılıp yapılmayacağı konusunda gözler yetkililerden gelecek resmi açıklamaya çevrildi.
