Arsuz’da sismik sarsıntılar korkuttu

Arsuz ilçesinde, Arar Petrol A.Ş.’nin yürüttüğü petrol arama çalışmaları bölge halkı arasında endişe yaratmaya devam ediyor. Özellikle deprem sonrası yaşanan sismik çalışmaların neden olduğu titreşimler, 9 ay önce büyük bir depremle zaten zor durumda olan bölge sakinlerini paniğe sürüklüyor. BirGün Gazetesi’nde yer alan habere göre; Arar Petrol A.Ş., 20 gündür Arsuz’un Akçalı Mahallesi’nde sismik veri […]

Arsuz ilçesinde, Arar Petrol A.Ş.’nin yürüttüğü petrol arama çalışmaları bölge halkı arasında endişe yaratmaya devam ediyor. Özellikle deprem sonrası yaşanan sismik çalışmaların neden olduğu titreşimler, 9 ay önce büyük bir depremle zaten zor durumda olan bölge sakinlerini paniğe sürüklüyor.
BirGün Gazetesi’nde yer alan habere göre; Arar Petrol A.Ş., 20 gündür Arsuz’un Akçalı Mahallesi’nde sismik veri toplama faaliyetlerini sürdürüyor. Ancak, bu çalışmaların çevresel etkileri ve sismik titreşimler bölge halkını tedirgin ediyor. Bölge sakinlerinden Yeliz Bulgurcu, yapılan çalışmalar sırasında yaşanan sarsıntıları “Depremi yeniden yaşadım” sözleriyle ifade etti.
Deprem sonrası enkaz çalışmalarında ortaya çıkan asbestin sağlık sorunlarına yol açtığını belirten Bulgurcu, “Yetkililerin görevlerini yapmaması ve şirketlerin kâr hırsı yüzünden her gün yavaş yavaş öldürüldüğümüzü hissediyoruz” dedi. Bulgurcu, çevresel etkiler nedeniyle uzun vadede kanser riskiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.
Arar Petrol’ün Grup Müdürü Orhan Güreli ise yaptığı açıklamada, çalışmaları tamamladıklarını ve bölgede herhangi bir zarar vermediklerini iddia etti. Ancak, bölge halkı ve çevre savunucuları şirketin faaliyetlerinin çevresel etkilere zarar verdiği görüşünde. – AA-

Exit mobile version