Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Arsuzlulardan HATSU’ya: “Aylardır Vidanjör bekliyouz”

Altyapı ve kanalizasyon bulunmayan bölgelerde yaşayan Arsuzlular, fosseptik çukurlarının temizlenmesi için yaptıkları başvurulara aylardır yanıt verilmediğini belirterek HATSU’yu göreve çağırdı.

Altyapı ve kanalizasyon bulunmayan bölgelerde yaşayan Arsuzlular, fosseptik çukurlarının temizlenmesi

Arsuz’un farklı mahalle ve sitelerinde yıl boyunca yaşayan yüzlerce vatandaş, fosseptik çukurlarında meydana gelen taşma ve tıkanıklıklar nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi. Defalarca başvuru yapılmasına rağmen vidanjör ve ekip gönderilmediğini öne süren vatandaşlar, sorunun çevre ve halk sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

**DEVAMI İÇ SAYFADA**

Kanalizasyon altyapısının bulunmadığı bölgelerde fosseptik çukurlarını kullanmak zorunda kalan vatandaşlar, özellikle yaz aylarında kötü koku, sinek ve hastalık riskinin arttığına dikkat çekti.

HATSU’ya defalarca başvurduklarını belirten Arsuzlular, yaşadıkları mağduriyeti şöyle anlattı:

“Yüzlerce, hatta binlerce aileyi olumsuz etkileyen fosseptik çukurlarındaki tıkanıklıklar için vidanjör talebimiz karşılanmıyor. Defalarca aramamıza rağmen ekip gönderilmemesi kabul edilemez. Bu açık bir ihmaldir.”

Vatandaşlar, kanalizasyon altyapısı bulunmayan bazı mahallelerdeki su faturalarına kanalizasyon bedeli yansıtıldığını da ileri sürerek, “Kanalizasyon hizmeti verilmeyen bir mahalleden bu ücretin alınması başlı başına bir mağduriyettir” ifadelerini kullandı.

Vidanjör hizmetinin ücretsiz olmasının aylarca süren gecikmeyi haklı göstermediğini vurgulayan vatandaşlar, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Düzenli ve zamanında sunulmayan hizmet, vatandaşın mağduriyetini daha da artırıyor. Yıllardır fosseptik sorunuyla yaşayan Arsuz’da bu problemin artık görmezden gelinmemesini istiyoruz. Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan kötü koku, sinek ve hastalık riski hem çevre hem de halk sağlığını tehdit ediyor.”

Arsuzlular, mağduriyetin daha fazla uzamaması için HATSU’nun taleplere zamanında karşılık vermesini ve kalıcı bir çözüm geliştirmesini beklediklerini belirtti. Konuya ilişkin HATSU’dan yapılacak açıklama bekleniyor.