Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sinan Seyfittinoğlu

Artık, Antakya’nın Önü Açık

Meydan Projesi İçin Ödüllü Bir Yarışma Yapılsın

Morallerimizin, son bir buçuk yıldır koronavirüs dolayısıyla yaşanan pandemi süreci nedeniyle neredeyse sıfırlandığı, kara bulutlu günler içinde yüreğimize su serpen, Hatay’da yaşayan yediden yetmişe herkesi yakından ilgilendiren son derece sevindirici bir haber ile karşılaştık.

Antakya kent merkezinde, bir beton yığını olarak çirkin bir görüntüyle geleneksel Antakya kent meydanı dokusunu kapatan Vakıf İşhanı binasının, zor bir süreçten sonra yapılan yerinde bir müdahale sonrası yeşil alan olarak kentimize kazandırıldığı açıklandı.

Bu durumda, Antakya’nın önü açıldı.

Bu muhteşem haberin müjdelenmesinde, ilimize geldiği günden bu yana son derece hayati konulara son derece kamu yararına dönük kararlar alarak uygulamaya sokan değerli Valimiz Sayın Rahmi Doğan’ın çok büyük emeği var. En az onun kadar emek veren Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve çalışkan başkanlarımızdan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın büyük özverileri söz konusu.

Ancak; kent merkezinde bir yeşil alan ile süslenmiş kent meydanının kazandırılmasında kamuoyu oluşturarak, yöneticilere, seçilmiş ve atanmışlara baskı kuran STK, Meslek Odaları ve Yerel Basının da büyük emeği söz konusudur.

Hayırlı olsun.

Öğrendiğimiz kadarıyla, büyük kısmı Hatay Büyükşehir Belediyesi, bir bölümü de Antakya Belediyesi bütçesinden, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bu alan için toplam 34 Milyon TL bedel ödenecek. Feda olsun. Fazlasıyla değer. Ancak o alanı, söz konusu yeri Vakıflar Müdürlüğü’ne bağışlayan değerli hayırseverimiz yaşıyor olsaydı, kanımca kuruş bile almadan, gözü kapalı bu alanı Hatay’a armağan ederdi. O da nur içinde yatsın.

Şimdi; el birliği ile Antakya kent merkezine yeni bir meydanı kazandıracakken, dikkatli olmak lazım. Bu alana yapılacak çevresel düzenleme, kesinlikle ödüllü bir YARIŞMA ile belirlenmelidir. Bir iki kişinin zevkine, estetik anlayışına bırakılmadan, örnek olacak ve her kesimin içine sinecek muhteşem bir proje yaşam bulmalıdır. ‘Parayı veren düdüğü çalar’ misali davranılmayıp, Türkiye’nin ve ilimizin en iyi mimarlarının emek verdiği, yüzlerce yıl gurur duyacağımız bir meydan düzenlemesi yapılmalıdır.

Çağrımız nettir.

Kent meydanı düzenleme projesi, ÖDÜLLÜ BİR YARIŞMA sonucu belirlenmeli ve bu jüride işin ehli kişiler yer almalıdır.

Sevgiyle kalın.

sinanseyf@gmail.com

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER