Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asi, İşgal Altında…

Temizlemeye çalışıyoruz! Lübnan’da doğan

Temizlemeye çalışıyoruz!

Lübnan’da doğan ve Suriye’den geçerek Hatay’da Akdeniz’e dökülen Asi Nehri’nin Antakya kent merkezinden geçen kısmında su sümbüllerinin her sene yarattığı sorun için yerel idare bir kez daha devrede.

Vatandaşların meraklı bakışları altında, biriken su sümbüllerini bulundukları yerden sökerek akıntıya bırakan Hatay Büyükşehir Belediyesi Nehir Temizleme Teknesi’nin çalışması, vatandaşların meraklı bakışları altında sürüyor.
-YETERSİZ-
Elde cep telefonu ile yaşananları kaydeden bir vatandaş, “Görüntü güzel de, balık için de, nehir içinde iyi değilmiş! Bu kadar güzel bir görüntünün tehlikeli olması da ilginç aslında. Ama bir şey daha var tabi! Eldeki tekne, bu iş için biraz yetersiz kalıyor. Buna özel su araçları var. Taşıma su ile değirmen döndürmeye benziyor işimiz…” değerlendirmesinde bulundu.
-ÖNLEM ŞART-
Daha önceki bir açıklamasında, su sümbüllerinin, 12 günlük süre içerisinde nüfuslarının 2-3 katı kadar artabilen bitki türü olduğunu belirten Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Selda Asker ise, sorunun her sene tekrar etmemesi adına şu tespitte bulunmuştu:
“Su sümbülleriyle mücadele etmek kolay değil. Bir şansımız var! Kış aylarında, suyun durağan olduğu yerlerden, kendilerine kuytu alanda bir yer buluyorlar ve orada saklanma şansları oluyor. Kışın telef oldukları için, belki de kış sürecinde geriye kalan su sümbülleri toplanırsa ve Suriye’den bizim nehir sınırımıza geçişleri engellenirse, her sene bu sıkıntıyı yaşamayabiliriz. Çünkü bunların temizlenmesi, toplanması, yani bunlarla mücadele çok ciddi bir sıkıntı.” Tamer Yazar