Hatay Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantıya Devlet Su İşleri (DSİ), Hatay Büyükşehir Belediyesi, HATSU ile ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı. Toplantıda, Asi Nehri hattı boyunca DSİ tarafından sürdürülen altyapı çalışmaları ayrıntılı şekilde ele alındı.
Valilikten yapılan açıklamada, “Toplantıda, Hatay’ımızın altyapısının güçlendirilmesine yönelik devam eden çalışmaların mevcut durumu değerlendirilirken, sürecin kurumlar arası koordinasyon içerisinde, planlı ve etkin bir şekilde sürdürülmesine ilişkin hususlar ele alındı” ifadelerine yer verildi.
Antakya ve Defne ilçelerinde DSİ ile HATSU koordinasyonunda yürütülen proje; Asi Nehri ve çevresindeki kıyı planlaması, dere ıslahı ve kolektör hatlarının inşasını kapsıyor. Dev projeyle bölgenin altyapısının güçlendirilmesi, taşkın riskinin azaltılması ve Asi Nehri çevresinin daha güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.
