Asi Nehrine yapılan dolgu inşaata tepki

Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Aşağıokçular Mahallesi’nde, Asi Nehri yatağına yakın ve üzeri dolgu ile kapatılan alanda inşaat izni verilmesi, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Mahalle halkı, 6 Şubat depreminin ardından benzer hataların tekrarlandığını belirterek, inşaatın sıvılaşma ve kayma riski taşıyan bir zemin üzerine yapıldığını ifade etti. Aşağıokçular Mahallesi Muhtarı Husameddin Uzun, inşaatın, 24 yıldır toprak […]

Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Aşağıokçular Mahallesi’nde, Asi Nehri yatağına yakın ve üzeri dolgu ile kapatılan alanda inşaat izni verilmesi, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Mahalle halkı, 6 Şubat depreminin ardından benzer hataların tekrarlandığını belirterek, inşaatın sıvılaşma ve kayma riski taşıyan bir zemin üzerine yapıldığını ifade etti.
Aşağıokçular Mahallesi Muhtarı Husameddin Uzun, inşaatın, 24 yıldır toprak ve moloz dökülen ve deprem öncesi döküm sahası olarak kullanılan bir alana yapıldığını vurguladı. Deprem sonrası bu bölgede iki yerde belirgin fay kırılmaları yaşandığını söyleyen Uzun, CİMER’e ikinci kez şikâyette bulunduğunu duyurdu.
Muhtar Uzun, ilk şikayetlerinin 11 Temmuz 2024 tarihinde yapıldığını, ancak yanıt almadıklarını belirterek, inşaatın sıvılaşma riski taşıyan bir zemine yapıldığını ve resmi prosedürlere uygun olmadığını vurguladı. Uzun, şikayetinde, betonarme bir radye temel üzerine yaklaşık 12 metre yüksekliğinde çelik bir yapı inşa edildiğini, zemin etüt çalışması ve statik proje onayının yapılmadan inşaatın devam ettiğini ifade etti.
Uzun, yetkililerden konuya ivedi müdahale talep ederek, “Bu inşaatın kamu yararı adına yapılıyor olması yerel yönetim ve ilgili kurumların sorumluluğundadır. İvedi olarak teknik ve bürokratik müdahalede bulunulması gerekmektedir” dedi. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version