ASIL SU HIRSIZI SİZSİNİZ

Depremin üzerinden 6.5 ay geçti ve ne devlet ne de HBB Hatay’daki su sorununu çözmedi. Yazıklar olsun. Sizin bu beceriksizliğinize ya da iş bilmezliğinize isyan ediyorum. Bugünlerde Antakya’da az hasarlı binaların çoğunda tadilat yapılmakta. Vatandaş özellikle kışı evinde geçirebilmek için canla başla mücadele veriyor. Yüzbinlerce lira harcayarak Antakya’da evini tamir ettirip yeniden normal yaşama adım […]

Depremin üzerinden 6.5 ay geçti ve ne devlet ne de HBB Hatay’daki su sorununu çözmedi. Yazıklar olsun. Sizin bu beceriksizliğinize ya da iş bilmezliğinize isyan ediyorum. Bugünlerde Antakya’da az hasarlı binaların çoğunda tadilat yapılmakta. Vatandaş özellikle kışı evinde geçirebilmek için canla başla mücadele veriyor. Yüzbinlerce lira harcayarak Antakya’da evini tamir ettirip yeniden normal yaşama adım atmak istiyor. Peki, siz ne yapıyorsunuz? Sadece seyrediyorsunuz ve hiçbir ön hazırlık yapıp vatandaşın işini kolaylaştırmıyorsunuz.

Şimdi size ilginç bir şey anlatacağım. Vatandaş evini tamir edip eski düzenine kavuşmak için canla başla çalışırken su sorununu çözmek için SU HIRSIZLIĞI yapıyor. Nasıl mı? Mahallesine, evinin olduğu binaya en yakın yerden kaçak su hattı çekiyor. Susuz yaşanmayacağı için vatandaş devleti beklemiyor, HATSU’yu hiç beklemiyor. Kendi çözümünü buluyor.

Şimdi ben de Akdeniz mahallesindeki evimin tadilatını hızla tamamlıyorum. Ben de diğerleri gibi nereden ve nasıl su hırsızlığı yaparım diye kaçak su işindeyim. Kendi hattımı kendim çekeceğim. Şimdi soruyorum size: Ben mi su hırsızıyım yoksa bu milleti su konusunda yüzüstü bırakanlar mı?

Ayıp valla. Gel de isyan etme. Bu yaşta bu kariyerde bir insanım ve yaşayabilmek için su hırsızlığı yapmak zorundayım. Bu, benim ayıbım mı? Bu, kimin ayıbı? Ey DSİ, Ey HATSU, Ey HBB ve Ey sık sık Hatay’a gelen Devletin bakanları, size soruyorum!

Elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin. İstendikten sonra, geçen 6.5 ayda değil, Antakya bütün Hatay ilinin su alt yapısı tamamlanırdı. Üstelik Antakya bu kadar boşalmışken. Bu kadar yıkılmışken, bunun için en uygun zemin varken vatandaşa su veremiyorsunuz. Utanmadan hangi yüzle gelip oy isteyeceksiniz merak ediyorum.

Bunca geçen zaman dilimi içinde Hatay’ın su sorununu çözemeyen beceriksiz zihniyet ve koltuk sevdalıları bu memleketin su hırsızlarıdır. Hani Antakya’da hırsızlık moda meslek ya, siz de su hırsızısınız. Biz mecbur kalıp bin bir zorlukla suya erişmeye çalışırken bize reva gördüğünüz bu yaşam biçimine isyan ediyorum. İsyanım pasif ama düşünce olarak evrensel. Sizi seyretmeyeceğiz, sizi beklemeyeceğiz. Yaşamak için suyu çalacağız. Sonra utanmadan gelip kapımıza bize ceza keseceksiniz, onu da biliyoruz. Biz cezayı da cefayı da göze aldık. Biz bu memlekette yaşamayı hak ediyoruz ama ey zalimler siz bu memleketi yönetmeyi hak etmiyorsunuz.

Okullar açılmadan önce Antakya merkez başta olmak üzere Hatay’a su veremez iseniz yıkılın kaybolun önümüzden. Bunca olumsuzluk içinde hayatta kalmaya çalışan, yaşama tutunmaya çalışan bizler karşısında saygı ile eğilin. İsyanımıza gölge düşürmeyin. Su hırsızlığından vazgeçin. Suyu halkınıza verin.

 

Exit mobile version