Astronot Alper Gezeravcı’nın Mesajı: Dünya Üzerindeki Sınırların Anlamı Yok

Türkiye’nin gururu, ilk astronotu Alper Gezeravcı, Antakya’da verdiği mesajında, dünyaya uzaydan baktığında ülkeler arasındaki sınırların ve çatışmaların görünmediğini, sadece parlayan bir elmas gibi bir dünya gördüğünü ifade etti. Gezeravcı, uzayın insanı büyüleyen bir yer olduğunu ancak içerisindeki herhangi bir objenin bu kadar güzel görünmediğini dile getirdi. Defne ilçesinde gerçekleştirilen programda öğrencilerle bir araya gelen Gezeravcı, […]

Türkiye’nin gururu, ilk astronotu Alper Gezeravcı, Antakya’da verdiği mesajında, dünyaya uzaydan baktığında ülkeler arasındaki sınırların ve çatışmaların görünmediğini, sadece parlayan bir elmas gibi bir dünya gördüğünü ifade etti. Gezeravcı, uzayın insanı büyüleyen bir yer olduğunu ancak içerisindeki herhangi bir objenin bu kadar güzel görünmediğini dile getirdi.

Defne ilçesinde gerçekleştirilen programda öğrencilerle bir araya gelen Gezeravcı, Türkiye’nin uzay misyonunun ilk kahramanı olarak gençlere ilham veren uzay yolculuğunu paylaştı. Türkiye Uzay Ajansı ve ülkemizin uzay programı hakkında detaylı bilgiler verdi.

F-16 pilotu iken Türkiye’nin ilk astronotu olma hikayesini anlatan Gezeravcı, astronotluğa başvuru süreci, eğitimler ve bilimsel deneylerden bahsetti. Uzay yolculuğunu başından sonuna görüntülerle anlatan Gezeravcı, dünyaya uzaydan baktığında insanları birbirinden ayıran sınırların ve çatışmaların görünmediğini, sadece ışığın altında parlayan bir elmas gördüğünü ifade etti.

Gezeravcı’nın, “Uzaydan bakınca neden kendi aramızda bu kadar ayrışıyoruz?” sorusuna verdiği cevap, dinleyicilerin düşünmesine neden oldu. Program, toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.-Mehmet Durmaz-

Exit mobile version