Asi Nehri Taşkın Koruma Projesi kapsamında 1 Temmuz’da yıkılması planlanan köprünün yıkımı, 7 Temmuz 2026 tarihine alındı.
Yetkililerin Antakya Gazetesi’ne özel verdiği bilgiye göre, Ata Köprüsü yarın araç ve yaya trafiğine kapatılacak.
Ancak yıkım işlemi aynı gün başlamayacak. Köprü çevresinde güvenlik önlemlerinin alınması, çalışma alanının hazırlanması ve trafik düzenlemelerinin tamamlanması için yollar 1 Temmuz itibarıyla kapatılacak.
Antakya’nın önemli geçiş noktalarından biri olan Ata Köprüsü, Hatay Asi Nehri Taşkın Koruma Projesi kapsamında yıkılarak yeniden inşa edilecek. Çalışmalar nedeniyle köprü çevresinde geçici trafik düzenlemesi uygulanacak.
Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için alternatif güzergâhları kullanmaları ve bölgede yapılan trafik yönlendirmelerine dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.
Böylece Ata Köprüsü’nde kapanış süreci 1 Temmuz’da başlayacak, yıkım ise 7 Temmuz itibarıyla gerçekleştirilecek.
Bu haber, Antakya Gazetesi’nin özel içeriğidir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz ve kaynak gösterilmeden başka mecralarda paylaşılamaz. Tüm yayın hakları saklıdır.
