ATA’mızı Saygı ve Özlemle Andık

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. Yılında, dün tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle anıldı. Hatay Valiliği organizesindeki anma töreninde, ilk olarak 09.00’da Atatürk Anıtı’nda; Hatay Valiliği, Büyükşehir Belediyesi (BŞB) ve Garnizon Komutanlığı adına çelenkler sunuldu. Ardından siren sesi ile birlikte, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada hayat […]

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. Yılında, dün tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle anıldı.

Hatay Valiliği organizesindeki anma töreninde, ilk olarak 09.00’da Atatürk Anıtı’nda; Hatay Valiliği, Büyükşehir Belediyesi (BŞB) ve Garnizon Komutanlığı adına çelenkler sunuldu. Ardından siren sesi ile birlikte, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada hayat tek kelimeyle, tamamen durdu. Hareketli trafik durdu, yollarda yürüyenler saygı duruşuna geçti, kamu kurumlarındaki çalışanlar işleri durdurdu ve saygı duruşuna katıldı.

Hatay Valiliği tarafından organize edilen törene; Hatay Valisi Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Vekili Albay Selamettin Beşbaş, Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş yanı sıra protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’ndaki törende İstiklal Marşı okunduktan sonra, Vali Doğan, Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı. Anma töreninin bundan sonraki bölümü ise Meclis Kültür Merkezi’nde devam etti.

Vali Doğan ve protokol üyeleri, Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programı izledi. Öğrencilerin hazırladığı Atatürk Oratoryosu, salondakiler tarafından büyük ilgi ile takip edildi ve dakikalarca alkışlandı. -Haber/Cemil Yıldız-

Exit mobile version