Atatürk Çarşısı’nde esnaf çamurla mücadele ediyor

Atatürk Konteyner Çarşısı, sel felaketinin ardından en ağır zararın yaşandığı noktalardan biri oldu. Antakya Armutlu Mahallesi’nde, eski kapalı spor salonunun bulunduğu alanda kurulan konteyner çarşı, sel suları ve balçıkla kaplandı.

Gazetecilerin büro olarak kullandığı iş yerleri ile kafe, giyim ve gıda satış noktalarının bulunduğu çarşıda esnaf, günlerdir temizlik yaparak iş yerlerini yeniden ayağa kaldırmaya çalışıyor. Bölge sakinlerinin yaklaşık 5 gündür çamur temizliği yaptığı öğrenildi.

Konteyner çarşı esnafından Bekir Sertbaş yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle anlattı:

“Hayatta insan başına ne geleceğini bilemez. Pandemi, deprem derken şimdi de sel ve çamurun getirdiği felaket iş yerlerimizi çalışılamayacak hale getirdi. Aylardır birçok iş yerinin siftahsız kapattığı bir dönemde, iki gündür hiçbir yetkilinin çarşıya uğramamış olması bizleri fazlasıyla üzmüştür. Tüm esnafımıza ve yağmurdan zarar gören hemşehrilerimize Allah yardım etsin.”

Sel sonrası çarşıdaki birçok iş yerinde maddi hasar oluşurken, esnaf bir yandan temizlik çalışmaları yapıyor, diğer yandan da destek bekliyor.

Exit mobile version