ATSO Seçimlerinde 2 Sandık Yenişemedi

Sonuç kura ile belirlendi… 5 Kasım Cumartesi günü Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen Antakya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri sona erdi. İş insanlarının tercihine sunulan 25 sandıkta kullanılan oylar sonucunda, seçime Mavi Liste ile giren Hikmet Çinçin, güven tazeleyerek yeniden ATSO Başkanı oldu. Ali Kavak’ı temsil eden Beyaz Liste ve Hikmet […]

Sonuç kura ile belirlendi…

5 Kasım Cumartesi günü Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen Antakya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri sona erdi. İş insanlarının tercihine sunulan 25 sandıkta kullanılan oylar sonucunda, seçime Mavi Liste ile giren Hikmet Çinçin, güven tazeleyerek yeniden ATSO Başkanı oldu. Ali Kavak’ı temsil eden Beyaz Liste ve Hikmet Çinçin’in temsil eden Mavi Liste’nin yarıştığı seçimde, her sandıktan, oy oranına göre belli bir sayıda Meclis üyesi belirlenmesi gerekirken, 2 sandıktaki oylar eşit sayıda sonuçlandı. Mavi ve Beyaz Liste oylarının eşit sayıda çıktığı 12 ve 19 numaralı sandığın sonucu ise delegeler ve avukatların katılımıyla, hakim belirledi. Kura çekilerek netice kazanan 19 numaralı sandıkta 2 beyaz-1 mavi, 12 numaralı sandıkta ise 2 mavi-1 beyaz liste adayı, ATSO’da Meclis üyesi olmaya hak kazandı.

288 oyun kullanıldığı 12 numaralı sandıkta 144 oy alan Mavi Liste,’nin ATSO Meclis üyeleri, Mustafa Nizamettin Bal ve Orhan Yıldırım olurken, yine 144 oy ile Beyaz Liste’nin Meclis üyesi de Mirioğlu Süt Ürünleri Tic. San. Ltd. Şti olarak belirlendi.

210 oyun kullanıldığı 19 numaralı sandıkta ise 105 oy alan Beyaz Liste’nin ATSO Meclis üyeleri, Mazman Medya ile İlbay Medya olurken, yine 105 oy alan Mavi Liste’nin Meclis üyesi de Gökhan Yiğit olarak belirlendi.

Ali Kavak Asil Üye Olarak Meclise Giremedi

12 ve 19 numaralı sandıklardaki Meclis üyelerinin de hakim kurasıyla belirlenmesi sonucu, seçime başkan adayı olarak giren Ali Kavak, ATSO seçimlerinde oy kullanılan 25 sandığın hiçbirinden asil üye olarak Meclis’e girememiş oldu. -Ahmet Doruk Alkan-

Exit mobile version