Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avrupa, değerleri geriletiyor

Hatay MKÜ’ye gelen ve

Hatay MKÜ’ye gelen ve bir konferans veren Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. KOLUKIRIK’ın mesajları ilginç:

KOLUKIRIK’a göre çözüm; “AHİ ve LONCA teşkilatları ile İslam düşünürleri ve İslam devletlerinde…
Akdeniz Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Suat Kolukırık, hafta içinde geldiği Hatay’daki sunumunda verdiği mesajlarla dikkat çekti, kimi zaman da kafalarda soru işaretleri bıraktı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Nesl-i Hareket Topluluğu tarafından düzenlenen “Gençlik ve Güncel Sosyolojik Sorunlar” başlıklı konferans MKÜ Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Kolukırık’ın konuşmacı olarak katıldığı programı; Üniversite Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Veysel Eren, Prof. Dr. Mehmet Kılınç, Hatay Cumhuriyet Savcısı İbrahim Kadir Alptekin ve çok sayıda öğrenci takip etti.
Osmanlının son dönemlerinden itibaren başlayan vasatlık sorununun günümüz Türkiye’sinin en temel problemi olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Suat Kolukırık, sunumunda, toplumsal olarak bir değer üretemediğimizin altını çizdi. Avrupa’nın, tam olarak kültürümüze uymayan değerlerini aldığımızı ve bunun da bizi gerilettiğini söyleyen Kolukırık’ın mesajları şöyle oldu:
“Türkiye, sürekli patinaj yapmakta. Darbelerle, devalüasyonlarla, zayıf demokrasiyle, üretmeyen ekonomiyle ve sadece tüketen bir toplumla bir yerlere varamayız. Türkiye ne zaman kalkınma hamlesi yapsa, küresel güçler başımızda bitiyor. Bizleri sıkıştırıyorlar. Hükümetlerimizi zor duruma düşürmeye çalışıyorlar. Ancak geçen 15 Temmuz, bizlere, toplumsal olarak bütünleşebileceğimiz ve devletimize uygulanan baskıları yenebileceğimiz umudunu verdi. Bu tarih, Türkiye için dönüm noktasıdır.”
Prof. Dr. Kolukırık, sunumunda çözüm için de şunları dile getirdi:
“Çözüm; geçmişteki ahi teşkilatlarında, lonca teşkilatlarında, bilim üreten İslam düşünürlerinde, medeniyet kuran İslam devletlerindedir. Öncelikle, üzerimizdeki ataleti yenmemiz gerekir.”
Konferans, soru-cevaplar ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. -Cemil Yıldız-