Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aydınların Çağrısı

‘Yaşam Adına’ Tutuklu Akademisyen

‘Yaşam Adına’

Tutuklu Akademisyen Nuriye Gülmen ile Öğretmen Semih Özakça için bir araya gelen aydın, siyasetçi,sendikacı ve STK temsilcileri, devam eden açlık grevinin 257’nci gününde kamuoyuna ortak bir açıklama yaptı.

“Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” demiş sevgili şair Nazım Hikmet Ran. Aynı söylemi tekrar eden, aralarında CHP’nin Hatay Milletvekilleri Serkan Topal ve Hilmi Yarayıcı ile Oyuncu Barış Atay’ın da olduğu bazı aydın, siyasetçi, sendikacı ve STK temsilcileri, açlık grevlerini sürdüren ve işlerine geri dönme taleplerinde ısrar eden Akademisyen Nuriye Gülmen ile Öğretmen Semih Özakça için bir araya geldi, ortak bir açıklama ile ‘yaşam ve çalışma hakkına’ sahip çıktı.
Yapılan ortak açıklamada, “Biz aşağıda imzası bulunan sanatçılar, hekimler, hukukçular, insan hakları savunucuları, gazeteciler, yazarlar, sendikacılar, politikacılar; OHAL’e, KHK’lere, çalışma hakkının gaspına, düşünce ve ifade özgürlüğünün engellenmesine, işkenceye, haksız tutuklamaya, zorla müdahale tehdidine, savunma hakkının gaspına karşı, yaşatmak istiyoruz. Nuriye ve Semih İşlerine İade edilsin!” ifadelerine yer verildi. -Tamer Yazar-