Aziz Corch Kilisesi’nde Dilekler Dualarla Yükseldi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde geçen yıl yaşanan depremin ardından hasar gören Aziz Corch Kilisesi, bu yıl Hristiyanlar ve Müslümanlar tarafından bir araya gelerek Hıdrellez’i kutladı. Kilise yönetimi, can güvenliği nedeniyle iç mekânda kutlamalara izin veremeyince, kutlamalar bahçede gerçekleştirildi.İskenderun’da yaşayan çok sayıda Hıristiyan ve Müslüman vatandaş, Hıdrellez için Aziz Corch Kilisesi’ne akın etti. Kilisenin bahçesinde toplanan vatandaşlar, […]

Hatay’ın İskenderun ilçesinde geçen yıl yaşanan depremin ardından hasar gören Aziz Corch Kilisesi, bu yıl Hristiyanlar ve Müslümanlar tarafından bir araya gelerek Hıdrellez’i kutladı. Kilise yönetimi, can güvenliği nedeniyle iç mekânda kutlamalara izin veremeyince, kutlamalar bahçede gerçekleştirildi.
İskenderun’da yaşayan çok sayıda Hıristiyan ve Müslüman vatandaş, Hıdrellez için Aziz Corch Kilisesi’ne akın etti. Kilisenin bahçesinde toplanan vatandaşlar, dilek mumları yakarak dualar etti. Bazıları ise dileklerini yazdıkları kağıtları zeytin dallarıyla birlikte kilise kapısına astıkları dilek kutularına bıraktı.


Kiliseye gelen vatandaşlar, bugünün hayırlı bir gün olduğunu belirterek dualarını yaptılar. “Allah kabul etsin, herkesin dileğini. Sağlık, barış olsun. Allah’ım felaketlerden, depremlerden bizi korusun. Allah’a şükredeceğiz, besmele çekeceğiz kötü bir şey olmasın. Çocukları olmayana çocuk, işi olmayana iş, eşi olmayana eş nasip etsin. Dileğimizi ettik, inşallah gerçek olurlar. İnşallah herkesin dileği kabul olur” şeklinde dualarını dile getirdiler.
Kutlamalara katılan bir vatandaş, dileği kabul olan komşusu adına kilisedeki ziyaretçilere lokum ikramında bulundu. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version