MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada ikinci günü de gergin başlayan Ekrem İmamoğlu ve İBB duruşmasının televizyonlardan canlı yayınlanması teklifini yineledi.
Kamuoyunda ‘İBB davası’ olarak bilinen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 107’si tutuklu 402 kişinin yargılandığı davayla iligili olarak konuyan Devlet Bahçeli, “Biz duruşmalar TV’lerden canlı yayınlansın derken haksız mıydık? Milletimizin gözü önünde ak koyun kara koyun tefrik edilsin derken yanlış mı söylüyorduk? Kararın daha fazla uzamasına fırsat verilmeden en makul sürede sonuçlandırılıp ülke gündeminden çıkarılması temin edilmeli” dedi.
Bahçeli İmamoğlu’nu da eleştirdiği konuşmasında “srın yolsuzluk davasında her çirkeflik yaşanmış, hukuk güvenliğine darbe vurulmuştur; mahkeme salonunu miting meydanına çevirenler adalet nedir bilmeyen zavallı aymazlardır. Neymiş eski belediye başkanı selamlama konuşması yapmak için kürsüye çıkacakmış. Mahkemede selamlama konuşması olduğu nerede görülmüştür. Böylesi bir uygulamaya ne zaman şahit olunmuştur. Hukukun üstünlüğü herkes için bağlayıcıdır” düşüncelerini paylaştı.
ABD ve İsrail’in İran’a başlattığı savaşın bilançosunun gittikçe ağırlaştığını da anlatan Bahçeli “Bölgemizi çok tehlikeli bir akıl tutulması sarmış ve sarmalamıştır. Karşılıklı atılan füzeler, katledilen insanlar tahrip edilen kaynaklar hedef alınan alt yapılar tıkanan deniz yolları hepimizin gündemine yansıyan satırbaşlarıdır. İran’da ve Gazze’de öldürülen çocuklar penguen olsa küresel yas mı ilan edilecekti” diye konuştu.
Kürtler paralı asker olamaz
trump’ın Kürtleri de savaşa dahil etme projesine tepki gösteren Bahçeli şunları söyledi:
Kürt kardeşlerimizi sahaya sürmek için hava koklayanlar. Bu sayede İran’ı içeriden çökertmeyi planlayan hiçbir mihraka Kürtler paralı askerlik yapmaz, yapmamalıdır. Kürtler tetikçi değildir. Kürt kardeşlerim satılık değildir. Onun bunun projelerinde piyango olarak gösterilemez. Türkiye üzerinde kumar oynanacak ülke değildir. Tacizi ve tahrik olup olmadığını netleştirecek ülke İran İslam Cumhuriyetidir. Elbette Türkiye ile İran’ı karşı karşıya getirmeye çalışan Siyonist Emperyalist bir kadroyu da ihmal veya göz ardı etmiyoruz.