Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Akar ilimize geldi…

Sınır hattı ve sınır

Sınır hattı ve sınır ötesinde görevli birliklerin komutanlarıyla, Suriye hududunun sıfır noktasında toplantı yaptı.

Tek hedefimiz teröristler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile birlikte ilimize geldi, sınır hattı ve sınır ötesinde görevli birliklerin komutanlarıyla, Suriye hududunun sıfır noktasında toplantı yaptı.
6. Kolordu Komutanlığı Bahar Kalkanı Harekat Bölgesi Sektör Komutanlığı’ndaki toplantıda, Akar, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki hain saldırıda Şehit olan 2 askere ve tüm Şehitlere rahmet, Gazilere şifa dileyerek sözlerine başladı. Akar, saldırıda yaralanan askerlerin sağlık durumunun iyi olduğunu, birinin ise ameliyatının sonucunu beklediklerini ifade etti.
TSK personelinin kahramanlığı, azim ve kararlılığıyla ülkesinin ve milletinin savunması ve güvenliği için gerekenleri yapmayı kararlılıkla sürdürdüğünü konuşmasında belirten Akar, “Bu yılın başından itibaren, yurt içi, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarda 1926 terörist etkisiz hale getirildi. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz, artan bir şiddet, tempo ve taarruzi bir ruhla devam edecek. İnşallah Mehmetçik, en son teröristi etkisiz hale getirerek terör belasından milletimizi kurtaracak ve hudutların güvenliğini sağlayacak” diye konuştu.
Akar, söz konusu faaliyetlerin, Irak ve Suriye’nin sınırlarına ve egemenlik haklarına saygılı şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, “Bizim tek hedefimiz teröristler. Teröristlere karşı mücadele ediyoruz. Terörist neredeyse, hedefimiz de orasıdır. Teröristler, Mehmetçiğin nefesini enselerinde hissediyor” dedi.
-Mehmet ÖZGÜN-