Bakan Göktaş’tan Hatay’a yatırım vurgusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hatay’da yaptığı ziyaretlerde, hükümetin bu kente yönelik destek ve yatırımlarını açıkladı. Göktaş, Hatay Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı’dan kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen “Türkiye Buluşmaları” programına katılan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti. Hatay’daki yerel seçimlerde büyük başarı […]

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hatay’da yaptığı ziyaretlerde, hükümetin bu kente yönelik destek ve yatırımlarını açıkladı. Göktaş, Hatay Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı’dan kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen “Türkiye Buluşmaları” programına katılan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti. Hatay’daki yerel seçimlerde büyük başarı elde edildiğini vurgulayan Göktaş, bu başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.

Göktaş, Hatay’ın tarihsel ve kültürel önemine dikkat çekerek, şehrin farklı medeniyetler arasında bir köprü olduğunu ifade etti. 6 Şubat 2023’teki depremlerin yaralarını birlikte sardıklarını belirten Göktaş, bu süreçte dayanışmanın önemli bir rol oynadığını kaydetti. Bakanlık olarak depremden etkilenenlere yönelik hızlı destek sunmak için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Hatay’a 27 milyar liralık yatırım ve destek sağlandığını açıklayan Göktaş, sosyal hizmetler alanında 10 sosyal hizmet merkezinin aktif olarak hizmet verdiğini belirtti. Ayrıca, Aile Sosyal Destek Programı ile 2017’den bu yana 268 bin haneye ulaştıklarını vurguladı.

Kadın kooperatiflerine verdikleri desteği de dile getiren Göktaş, Hatay’ı hem Türkiye’de hem de dünyada marka haline getirmek için çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Hatay’da 62 çocuğa hizmet veren çocuk evleri sitesinin açılışını gerçekleştiren Göktaş, 80 çocuğun daha burada barınacağını belirtti.

Engelli ve yaşlı vatandaşlar için sunulan hizmetlere de değinen Göktaş, Hatay’da 14 bin 481 kişinin evde bakım yardımından yararlandığını aktardı. Yeni sosyal hizmet merkezlerinin inşaat ihalesinin yapıldığını ve bunların en kısa sürede tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Bakan Göktaş, Türkiye’nin son 23 yılda pek çok başarıya imza attığını belirterek, “Hep birlikte eser siyasetimizle, hizmet siyasetimizle şehrimizi kalkındırmaya devam edeceğiz” dedi. AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan da Bakan Göktaş’a Hatay’a yaptığı ziyaretler için teşekkür etti. – Volkan İcil-

Exit mobile version