Bakan Kurum: “Depremzedelere Sözümüz var, hızımızı artırarak devam edeceğiz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki konut çalışmalarında hız kesmeden ilerlediklerini belirterek, “Önümüzdeki 60 günde 70 bin yeni yuvamızı teslim edeceğiz. Yıl sonuna kadar bu sayıyı 200 bine çıkaracağız,” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay Gülderen Mahallesi TOKİ Konutları’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen “Yeniden Daha Güçlü Anadolu” konut teslim töreninde, deprem bölgesindeki konut çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, “Önümüzdeki 60 günde yapacağımız 70 bin yeni yuvamızı teslim ederek yıl sonuna kadar toplam 200 bin konut hedefine ulaşacağız,” ifadelerini kullanan Kurum, milletin desteği ve dualarıyla çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti.

“Tarihi dayanışma ruhuyla deprem bölgesinde çalışıyoruz”
Bakan Kurum, Türk milletinin 6 Şubat 2023’te yaşanan depremler sonrasında gösterdiği dayanışmaya değinerek, “Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlarımızın sevgisini, umudunu ve ümidini paylaştık. 11 ilde yürüttüğümüz çalışmalarda, milletimizin her ferdinin hak ettiği güvenli yaşama ulaşması için alın teri döküyoruz,” dedi. Deprem bölgesinde 160 bin işçi ve emekçiyle çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Kurum, 2025 yılı sonuna kadar tüm depremzede vatandaşların yeni yuvalarına kavuşacağı sözünü verdi.

“2025’ten sonra biz susacağız, eserlerimiz konuşacak”
Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Günü geldiğinde biz susacağız, eserlerimiz konuşacak” sözünü hatırlatarak, “2025’ten sonra bu topraklarda binlerce yeni yuvamız, dükkanımız ve kent meydanlarımız konuşacak. İskenderun’dan Antakya’ya, Kırıkhan’a kadar tarihi ve kültürüyle yeniden ihya edilen Hatay’ımızı yaşatacağız,” dedi. Bakan Kurum, sahada emek vermeyenlerin eleştirilerine aldırmadan çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.

“Annelerimiz rahat edene kadar biz buradayız”
Deprem bölgesinde yürütülen çalışmaları bir vatan müdafaası olarak gördüklerinin altını çizen Bakan Kurum, Hatay’da tüm yuvalar bitene, iş yerleri açılana kadar sahada olmaya devam edeceklerini belirtti. Kurum, “Çocuklarımız güvenle uyuyana, annelerimiz huzur bulana kadar biz buradayız. Hatay’ın tarihi mekanı Meclis Binası yeniden ayağa kalkacak, Asi Nehri etrafında Hataylılar özgürce dolaşacak,” diyerek, sürecin kararlılıkla takip edileceğini ifade etti.

Bakan Kurum, deprem bölgesindeki konutların inşasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, projelerin Hatay ve bölge halkı için hayırlı olmasını diledi.

Exit mobile version