Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Kurum’dan Hatay’da Ev Ziyareti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinin

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinin en büyük ikinci şantiyesi olan Hatay Dikmece’de inşası tamamlanan konutları ziyaret etti. Bakan Kurum, burada Çakıcı ailesinin yeni evine konuk olarak, deprem sonrası yeniden inşa sürecinde birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

75 yaşındaki Cuma Refik Çakıcı ve 72 yaşındaki eşi Saniye Çakıcı, Bakan Kurum’a deprem bölgesindeki çalışmalar nedeniyle teşekkürlerini iletti. Kurum, “Zor günleri hep birlikte, devletimizin gücüyle atlattık. İnşallah tüm kardeşlerimiz ve vatandaşlarımız sizler gibi yeni yuvalarına kavuşana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Herkesin yüzü sizin gibi gülsün” dedi. Çakıcı ailesinin oğlu Beyazıt Çakıcı da, “Allah razı olsun. Bu devlet başımızda oldukça güleriz” ifadelerini kullandı. Bakan Kurum’un Çakıcı’nın 9 çocuğunun isimlerini tek tek sorması ise ziyaret sırasında samimi anlara sahne oldu.


Dikmece’de 8 Bin 300 Kişilik İnşaat Seferberliği

TOKİ, Hatay’ın Dikmece Mahallesi’nde deprem sonrası afet konutları inşaatına hız kesmeden devam ediyor. Bölgedeki en büyük ikinci şantiye olan Dikmece’de 8 bin 300 kişilik işgücüyle çalışmalar sürüyor. 495,2 hektarlık alanda başlatılan inşaatlarda şu ana kadar toplam 14 bin 489 konutun yapımı planlandı. Bugüne kadar ise 7 bin 564 konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.