Bakan Şimşek: ‘’Türkiye’de finansal okuryazarlık seviyesinin artırılması şart’’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, finansal okuryazarlık düzeyi düşük yatırımcıların sermaye piyasalarında temkinli olmasını istedi. Şimşek, “Sermaye piyasalarında finansal okuryazarlık dönemini başlatıyoruz. Finansal Okuryazarlık Portalı, Sermaye Piyasaları ve Finans Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Finans Akademisi ile ev hanımlarına yönelik eğitim gibi projeleri hayata geçiriyoruz” dedi. Türkiye’de finansal okuryazarlık seviyesinin artırılması gerektiğini vurgulayan Şimşek, kamu […]

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, finansal okuryazarlık düzeyi düşük yatırımcıların sermaye piyasalarında temkinli olmasını istedi. Şimşek, “Sermaye piyasalarında finansal okuryazarlık dönemini başlatıyoruz. Finansal Okuryazarlık Portalı, Sermaye Piyasaları ve Finans Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Finans Akademisi ile ev hanımlarına yönelik eğitim gibi projeleri hayata geçiriyoruz” dedi.
Türkiye’de finansal okuryazarlık seviyesinin artırılması gerektiğini vurgulayan Şimşek, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel şirketlerin finansal okuryazarlık alanında projeler yapmasına rağmen faaliyetlerin dağınık olduğunu belirtti. Ülkede mesleki ve teknik liselerde finansal okuryazarlık seçmeli ders olarak okutulduğunu ifade eden Şimşek, bazı ön lisans ve lisans programlarında ise sınırlı düzeyde finansal okuryazarlık dersleri verildiğini dile getirdi. İlköğretimde ise finansal okuryazarlık eğitimi kapsamında eğitmen açığı olduğunu belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Sermaye Piyasası Kurulu arasında Sermaye Piyasaları ve Finans Mesleki Teknik Anadolu Lisesi açılmasına yönelik işbirliği protokolünün imza aşamasına geldiği bilgisini veren Şimşek, şunları kaydetti:
“Bu liseyle sermaye piyasası ve finans alanında 4 yıl eğitim verecek, özel program ve proje uygulamalarla destekli, finans sektörüne yönelik nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amaçlanıyor. Finansal piyasalarda çalışmak isteyenler ile halihazırda sektörde çalışanlara eğitim vermek için Finans Akademisi kurulması için çalışmalar devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kurulumuz arasında 800 bine yakın girişimci kadın ve ev hanımına yönelik finansal okuryazarlık eğitimi ile eğiticilerin eğitimi için iş birliği protokolü çalışmaları sürüyor. ” – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version