Bakan Yerlikaya’dan terörle mücadelede kararlılık mesajı

Hatay’da 130 bin konutun anahtar teslim törenine katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. Asrın felaketi olarak adlandırılan depremin ardından Hatay’ın yeniden inşasına vurgu yapan Yerlikaya, “Birlikte ayağa kalktık,” dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Hatay’da düzenlenen “Yeniden Daha Güçlü Anadolu” 130 Bin Konut Anahtar Teslim Töreni’nde konuştu. […]

Hatay’da 130 bin konutun anahtar teslim törenine katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. Asrın felaketi olarak adlandırılan depremin ardından Hatay’ın yeniden inşasına vurgu yapan Yerlikaya, “Birlikte ayağa kalktık,” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Hatay’da düzenlenen “Yeniden Daha Güçlü Anadolu” 130 Bin Konut Anahtar Teslim Töreni’nde konuştu. Yerlikaya, ülkenin güvenliği ve barışı için kararlı olduklarını belirterek, terörle mücadeleye ilişkin sert mesajlar verdi. “Eli kanlı teröristler hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar, onlar için kurtuluş yok,” diyen Yerlikaya, güvenlik güçlerinin terör unsurlarına karşı kesintisiz mücadele ettiğini vurguladı.

Deprem sonrası birliktelik vurgusu
Hatay’ın 6 Şubat 2023’teki depremde büyük yıkıma uğradığını hatırlatan Bakan Yerlikaya, bu sürecin “Asrın felaketi” olarak anıldığını ifade ederek, “Keder dolu günlerden sonra hep birlikte ayağa kalkmayı başardık,” dedi. Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’ı güvenli ve yaşanabilir bir şehir yapma sözünü yerine getirmek için devletin tüm birimleriyle çalıştığını belirtti.

29 bin 311 konut için kura çekildi
Törende 29 bin 311 konut için kura çekimi gerçekleştirildiğini duyuran Yerlikaya, daha önce teslim edilen 101 bin 254 konuta ek olarak yeni konutların hak sahiplerine dağıtılacağını açıkladı. Hatay’da bugüne kadar 18 bin 404 konutun kurası çekilirken, ek olarak 7 bin 856 konutun daha sahiplerini bulduğunu belirten Yerlikaya, toplamda 26 bin 260 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini ifade etti.

“Kalıcı konutlar için emek veren herkese teşekkür”
Depremzede vatandaşların güvenli konutlara kavuşması adına çalışmaların devam ettiğini dile getiren Bakan Yerlikaya, kalıcı konutların yapımında emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.

Exit mobile version