Bakan Yumaklı, Amik Ovası’na sırtını döndü

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Hatay ziyaretinde, Amik Ovası çiftçilerinin sorunlarına değinmemesini ve deprem sonrası perişan olan çiftçilerle ilgili sessiz kalmasını eleştirdi. Hatay genelinde sık sık mahalle ziyaretleri yapan ve sorunları yerinde tespit ederek kamuoyuna aktaran Güzelmansur, Yumaklı’nın sadece bir baraj ziyaretiyle yetinerek, her şeyin yolundaymış gibi açıklama yapmasına […]

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Hatay ziyaretinde, Amik Ovası çiftçilerinin sorunlarına değinmemesini ve deprem sonrası perişan olan çiftçilerle ilgili sessiz kalmasını eleştirdi.
Hatay genelinde sık sık mahalle ziyaretleri yapan ve sorunları yerinde tespit ederek kamuoyuna aktaran Güzelmansur, Yumaklı’nın sadece bir baraj ziyaretiyle yetinerek, her şeyin yolundaymış gibi açıklama yapmasına tepki gösterdi. Güzelmansur, “Bakan Yumaklı, Amik Ovası’na sırtını döndü” ifadelerini kullandı.
Güzelmansur açıklamasında, “Amik Ovası çiftçisi, deprem sonrası su kuyuları, yıllardır süren su baskınları, gübre fiyatları ve işçilik maliyetleri gibi sorunlarla yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’nın yalnızca bir barajı ziyaret ederek her şeyin yolundaymış gibi bir tablo çizmesi bizi derinden üzdü. Yıllardır Hatay, üvey evlat muamelesi görüyor. Sorunları halının altına süpürülen bir şehir konumunda. Düşünün ki, bir bakan geliyor ve sanki ovanın varlığından haberi yok” şeklinde konuştu.
Çiftçilerin zor durumda olduğunu vurgulayan Güzelmansur, “Sürekli Ova’dayız, vatandaşımızın ve çiftçimizin yanındayız. Bakan geldiğinde bizleri de çağırmış olsalar, gerçek tabloyu anlatırız. Biz pembe tablolar çizmeyiz. Sayın Bakan’ı halkın yanına götürür, gerçekleri gösteririz. Ne yazık ki, Hatay için gerçeklikten kopmuş bir bakan kafilesi gelip gidiyor. Hatay’ın böyle ziyaretlere harcayacak enerjisi kalmadı. Hatay halkını yalnız bırakmayın, bizi de dinleyin ve sahanın gerçeğini görün” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version