Bakan’a göre Türkiye’nin gücü Hatay’da

Hatay’da konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Türkiye'nin gücünü görmek isteyenlere Hatay'ı gelip ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum." açıklamasında bulundu. Memişoğlu, çalışmalarla ilgili olarak ise, "Arkadaşlarımız, milletimiz, devletimiz yeni bir Hatay, yeniden bir Hatay yapıyor." dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Hatay’ı gezdi, vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinledi. Ziyaretlerini tamamlayan Bakan Memişoğlu, Hatay’da yetkililerle İl Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda Memişoğlu’na, ildeki sağlık yatırımları ve sağlık hizmetlerinin durumu hakkında sunum yapıldı.

Hatay’da Bakan Memişoğlu iki önemli mesaj verdi. “Türkiye’nin gücünü görmek isteyenlere Hatay’ı gelip ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum.” diyerek Türkiye’nin gücünü görmek isteyenlere çağrıda bulunan Bakan Memişoğlu, “Arkadaşlarımız, milletimiz, devletimiz yeni bir Hatay, yeniden bir Hatay yapıyor.” ifadesiyle de deprem sonrası olağanüstü fedakarlıkla yürütülen başarılı çalışmalar sonucunda yeni ve modern bir Hatay’ın ortaya çıkacağını vurguladı.

Yetkililerden Hatay’ın sağlık alanındaki durumu ve ihtiyaçları hakkında detaylı bilgi alan Sağlık Bakanı Memişoğlu, toplantı sonrasında basın açıklamasında, 6 Şubat’ta Türk milleti olarak büyük acılar çekildiğini, şehitlerin yarısının Hatay’da olduğunu hatırlattı.

Memişoğlu, “Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Hepsinin mekânı cennet olsun. Yaralılarımıza şifa diliyorum.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “6 Şubat’tan bugüne yaklaşık bir buçuk yıl geçti. Hatay, bu devletin, milletin ne kadar güçlü ve ne kadar birlikte hareket ettiğinde başaramayacağı iş olmadığını gösteren bir örnek olmuş durumda. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle, Hatay’daki yöneticilerimizin ve insanların birlikteliği, adanmışlığı sayesinde Hatay yeniden Türkiye’nin en iyi ve en kaliteli şehri olmaya başlamış durumda. Tabii ki bazı eksikler var ama çok kısa zamanda bunların da üstesinden gelineceğini görüyorum. Esasında yeni bir Hatay, yeniden bir Hatay yapılıyor. Milletimiz ve devletimiz büyük bir gayret gösteriyor. Bu nedenle hayranlıkla izliyorum ve buradaki arkadaşlara her türlü desteği vererek biz de onlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin gücünü görmek isteyenlere Hatay’ı gelip ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. Bu milletin, devletin gücünü gerçekten zorda olduğu zaman nasıl gösterdiğini, tarih de göstermiş, bugün de göstermiştir. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

Sağlık hizmetleri çalışmalarından bahseden Sağlık Bakanı Memişoğlu, “Sağlık hizmetinde de yapılandırmada olduğu gibi başarı odaklı bir hizmet sunulmuş, 6 hastane yapılmış ve daha fazlası yapılmaya devam ediyor. İnşallah çok kısa zamanda buradaki Şehir Hastanesi’nin ihalesini de yapmış olacağız. Biz sağlıkçılar, hem tedavi hizmetlerini hem de özellikle koruyucu sağlık hizmetlerini güçlendirmeyi ve hastalanmadan sağlığın korunmasını amaçlıyoruz. Burada Sağlıklı Hayat Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezleri ile ilgili de iyi bir çalışma yapacağız ve bunları da milletimizin hizmetine sunacağız.” dedi.

M-Çiçeği Hastalığı Açıklaması

M-Çiçeği (Mpox) hastalığı konusuna da değinen Sağlık Bakanı Memişoğlu, şunları söyledi:

“Sağlık deyince, özellikle son zamanlarda gündeme gelen M-Çiçeği ile ilgili herkes bir beklenti içinde. Herkes her gün, her dakika bir haber peşinde. Ancak biz nasıl COVID-19’da sağlık sistemimizin ve çalışanlarımızın başarısını gördüysek, emin olun her türlü salgında, her türlü hastalıkta, her türlü sağlıkla ilgili sorunda çözüm üretebilecek insan gücüne ve sağlık altyapısına sahibiz. İnsanların panik ve korku yerine, önlem, tedbir ve planlamayla bu tür salgınların üstesinden geleceğine inanıyoruz. Ayrıca, salgın henüz yayılmadan veya belli bir bölgede endemik iken halkımızın korkmasını istemiyoruz. Biz sağlıkçılar, salgın hastalıklarla ilgili medyatik olmak istemiyoruz. Bu nedenle toplumumuzun resmi makamların açıklamalarına itibar etmelerini ve her türlü hazırlığı yaptığımızı bilmelerini istiyoruz. M-Çiçeği de dahil olmak üzere, başka salgınlar karşısında da başarılı olabileceğimizi bilmelerini istiyorum. Her türlü salgında kişisel tedbir, temizlik ve hijyen çok önemlidir. Kara hudut kapıları, limanlar ve havalimanlarında her türlü testi yapabilecek, gerektiğinde aşı yapabilecek insan gücüne ve sisteme sahibiz. Bu yüzden tedirgin olmalarını, korkmalarını ve panik yapmalarını istemiyoruz. Emin olun her gün, her saniye bu konuda alarm hâlindeyiz. Şu ana kadar tanısı konulmuş bir hastamız yok, inşallah da olmaz. Ancak olursa da üstesinden geleceğimizi bilmenizi istiyorum. Hepinize saygılar sunuyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version